16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneTweetal concerten in Sint Willibrorduskerk komend weekend

Tweetal concerten in Sint Willibrorduskerk komend weekend

In de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne staan komend weekend twee muzikale activiteiten gepland. Op zondag 20 maart zal om 16.00 uur het saxofoon duo ‘[uʌn]duo’ een concert verzorgen.

Daaraan voorafgaand, op vrijdag 18 maart, om 15.00 uur. is er de ‘bespeling bij de wisseling van de seizoenen’, ditmaal van winter naar lente.

‘Inbetween’
Het concert door het saxofoon duo ‘[uʌn]duo’ is tot stand gekomen in samenwerking met de Academy of Music and Performing Arts (AMPA) in Tilburg. Afkomstig uit twee verschillende landen, zijn Nuno Silva (Portugal) en Hannah Koob (Duitsland) allebei door hun passie voor de muziek naar Nederland verhuisd, om hun studie te volgen en deel te nemen aan de Nederlandse klassieke muziekscene. Onlangs hebben zij besloten om hun krachten te bundelen bij het onderdeel kamermuziek. Voor dit concert hebben Hannah en Nuno een programma samengesteld, dat bestaat uit een divers repertoire uit de 18e en de 20e eeuw.

‘Als ik droom, in gouden scheemring’
In het programma van de ‘bespeling bij de wisseling van de seizoenen’ staat muziek van Böhm, Purcell, Bach, Handel, Franck en Reger. Daphne van Zundert zingt, draagt voor en bespeelt de blokfluit. Bert Augustus zal op het orgel en de klavecimbel te horen zijn. Bert is sinds 2011 beheerder van het Smitsorgel in Deurne.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen