14 C
maandag 28 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneUDI’19 laat niets heel van Deurne; 'Wedstrijd om als collectief snel te...

UDI’19 laat niets heel van Deurne; ‘Wedstrijd om als collectief snel te vergeten’ (1-9)

Wat nog mooi begon met een eerste doelpunt door de blauwwitten van Stefan van der Werf, bleek een wedstrijd te zijn die de het vaandelteam van SV Deurne als collectief graag snel wil vergeten. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Niels Cremers stond er bij het duel om de districtsbeker een eindstand op het scorebord van 1-9.

Hoewel de eerste treffer van Van der Werf al na 50 seconden kwam en veelbelovend leek, liet de club uit Uden onder leiding van trainer Niels van Casteren niets heel van eersteklasser Deurne. Na de voorsprong van de blauwwitten volgde snel een vrije trap met als gevolg: 1-1. Nog eens drie doelpunten volgen voor de nummer 1 uit de Vierde Divisie C en na twintig minuten spelen is de stand al 1-4. In de 28ste minuut is daar de 1-5 en bij rust wordt in het districtsbekerduel 1-8 bereikt door UDI’19. De tweede helft komt als kers op de taart de 1-9.

De wedstrijd had voor de blauwwitten buiten de vroege goal van Stefan van der Werf nog één ander lichtpuntje. De glimlach van Thijs Joosten toen hij zijn eerste stappen op het veld zette in het vaandelteam van Deurne. Joosten, die volgende maand 18 jaar wordt, kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en maakte zodoende zijn officiële debuut in het eerste team van SV Deurne.

Na enkele jaren bij de pupillen van de Deurnese voetbalclub te hebben gespeeld, werd Thijs in de JO13 opgepikt door Helmond Sport. Daar speelde hij samen in een team met onder andere Tijn Willems en Thijs Vosselman. Vorig seizoen keerde Joosten, die volgende maand 18 jaar wordt, terug naar SV Deurne. Inmiddels is hij voor het tweede jaar actief in de O23 bij de blauwwitten. Daar maakt hij een goede ontwikkeling door, met dit debuut als beloning.