17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneUitdagingen voor zorg in de Peelregio centraal bij congres in Deurne

Uitdagingen voor zorg in de Peelregio centraal bij congres in Deurne

De zorg staat steeds meer onder druk, ook in de Peel. Woensdag kwamen ongeveer 180 geïnteresseerden naar het Peelcongres 2022 om met elkaar te praten over welke uitdagingen er op het programma staan voor de zorg in de regio. Het bleef niet alleen bij er over discussiëren maar er werden ook workshops gehouden.

Het Peelcongres 2022 is een besloten bijeenkomst die werd gehouden op een bijzondere locatie; de springbak van Green Valley Estate in Deurne waar de deelnemers als het ware de sprong in het diepe namen bij nieuwe ideeën en plannen. Initiatiefnemer van de bijeenkomst is Peel Duurzaam Gezond, in samenwerking met de Peelgemeenten waaronder Helmond, zorgverzekeraar CZ en Innovatiehuis de Peel.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in samenwerking met zorgverzekeraar CZ een onderzoek uitgevoerd om in beeld te krijgen hoe het staat met de zorg in de Peel. Uit dit regiobeeld zijn een aantal speerpunten naar voren gekomen: leefomgeving, leefstijl, regie en zingeving, tekort aan zorgpersoneel, doorstroom in de zorg, van tweede naar nulde lijn en samenwerken in netwerken. Over deze punten werd afgelopen woensdag gesproken ter inspiratie voor nieuwe acties en projecten die leiden tot verbetering van de zorg in de Peel.

Foto: Innovatiehuis De Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen