5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- VlierdenUitwisseling Regio-orkest met Koninklijke Harmonie Deurne

Uitwisseling Regio-orkest met Koninklijke Harmonie Deurne

Het Regio-orkest Oost-Brabant speelt zaterdag 2 februari in MFA ’t Huis aan de Pastoriestraat in Vlierden. Dat gebeurt tijdens een uitwisselingsconcert met de Koninklijke Harmonie Deurne. Het concert begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Het ROB is een projectorkest met amateurmuzikanten uit de hele regio Oost-Brabant, het Land van Cuijk, de regio Boekel/Uden/Zeeland en het Rijk van Nijmegen. Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Bart van Zutven. Het ROB biedt amateurmuzikanten een extra podium om hun talenten te laten zien. Het harmonieorkest bestaat dit jaar uit 45 muzikanten, die sinds half november wekelijks hebben gerepeteerd.

“We repeteren gedurende een beperkt aantal zondagen hard maar in een ontspannen sfeer. In totaal hebben we zo’n dertig uur repetitietijd en er moeten wel een aantal pittige werken worden ingestudeerd,” zegt Albert de Vaal, voorzitter van het projectorkest. Het ROB is volgens hem voor muzikanten een prachtige aanvulling op wat ze bij hun ‘eigen’ orkest doen. Volgens De Vaal een uitdaging voor goede muzikanten.

De muziek die het ROB speelt bestaat uit een mix van klassieke harmoniemuziek en prettig in het gehoor liggende lichte muziek. Hoogtepunt van dit jaar is ‘Godzilla eats Las Vegas!’ van de Amerikaanse componist Eric Whitacre. Dit stuk bestaat uit een aaneenschakeling van stukjes bekende Amerikaanse showmuziek en vraagt van de muzikanten ook veel acteertalent. Alle clichés komen langs en de theatrale effecten maken dit stuk de moeite van het komen kijken waard.

Meer informatie op: www.regioorkest.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen