1.6 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneVariant-directeur Mario Wijnen op bezoek bij Tweede Kamer

Variant-directeur Mario Wijnen op bezoek bij Tweede Kamer

Samen met een aantal andere afgevaardigden van OSB, de brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven, bracht directeur Mario Wijnen van Variant Deurne vrijdag 21 juni een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag.

Hij sprak daar samen met zijn collega’s met Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer van de VVD over een aantal thema’s die in de schoonmaakbranche op dit moment leven. Het Kamerlid had de leden van de brancheorganisatie hiervoor uitgenodigd.

Laagste prijs

Een van de onderwerpen was de positie van het midden- en kleinbedrijf bij aanbestedingen. Het inschrijven kost veel tijd en geld, terwijl de kans vaak klein is om voor een opdracht in aanmerking te komen. In het gesprek werd vooral benadrukt dat ook andere factoren dan de laagste prijs zouden moeten meetellen. Om onnodig werk tegen te gaan, zouden de ondernemers graag vooraf met de opdrachtgever kunnen overleggen. Wörsdörfer gaf aan dit in beraad te nemen en er later op terug te komen.

Lokaal niveau

De afgevaardigden van OSB hebben aan het Kamerlid ook aangegeven dat zij graag meer inzicht willen krijgen over ‘inbesteding’ door gemeenten. Hierbij gaan gemeenten over op schoonmaak in eigen beheer. Volgens Wörsdörfer is het belangrijk dit thema op lokaal niveau bij de gemeente ter sprake te brengen.

Familiebedrijven

Tijdens het gesprek kwam ook de positie van familiebedrijven aan bod. Wörsdörfer gaf daarbij aan hoe belangrijk hij deze vindt. Op het vlak van faciliteiten voor bedrijfsopvolging en fiscale regelingen vindt hij dat er verbeteringen nodig zijn waarvoor hij zich zal inzetten.

OSB is een brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven met ongeveer 300 leden.

Foto: OSB

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen