5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneVeel rook- en geuroverlast in regio Deurne door brand in Mariapeel

Veel rook- en geuroverlast in regio Deurne door brand in Mariapeel

De rook van de brand in de Mariapeel zorgt vandaag voor behoorlijke overlast in de regio Deurne. Veel mensen melden dat ze brandlucht ruiken. Doordat de wind vrijdag afkomstig is uit oostelijke tot zuidoostelijke richting, wordt de rook die ontstaat bij het nablussen tot in Roosendaal geroken volgens de Veiligheidsregio.

In het geval je last hebt van de rook, adviseert de brandweer om ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. Trek eventueel ook de stekker uit de automatische ventilatie. Deze installatie trekt namelijk lucht van buiten naar binnen. Nadat de rookoverlast voorbij is, moet niet vergeten worden de stekker van het apparaat weer aan te sluiten op de netstroom.

Schadelijk
“Rook is altijd schadelijk voor de gezondheid, blijf daarom dus uit de rook”, meldt de brandweer. De brandweer controleert op dit moment regelmatig met metingen of er geen sprake is van verhoogde concentratie van gevaarlijke stoffen in de lucht. In het geval van ernstige rookhinder kunnen bewoners bellen met de brandweer via 0900-0904.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen