8.8 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneVeertiende editie Heilight Parade 2022

Veertiende editie Heilight Parade 2022

Zaterdag 26 maart 2022, om 19:45 uur, zal de openbare straatverlichting in de Sint Jozefparochie weer worden gedoofd voor de veertiende editie van de Heilight Parade. De organisatie heeft gekozen voor een speciale uitvoering waarin de parade een vaste opstelling krijgt en de bezoekers al wandelend kunnen genieten van verlichte creaties en de opgevoerde acts.

De organisatie vond het heel belangrijk dat er na de laatst verreden Parade, in maart 2019, er nu eindelijk weer een Heilight Parade is. Voorzitter Leo Cuijpers: “Er is enorm hard gewerkt met vele vrijwilligers om in een kort tijdsbestek weer een prachtig evenement in elkaar te zetten. waar jong en oud van kunnen genieten. De uitdaging was groot omdat twee jaar Corona zijn sporen duidelijk heeft achtergelaten. Groepen die geen bouwwerk meer gemaakt hebben en wagenbouwers hebben hun wagen weg gedaan, vanwege opslag problemen en de kosten. Het is daarom een bewuste keuze geweest om voor een speciale uitvoering te kiezen, zodat we aan de deelnemers de zekerheid konden bieden dat het evenement ook bij eventuele strengere maatregelen zeker door zou mogen gaan.”

Doorstroomevenement
Om dit voor elkaar te krijgen is direct toen de eerste versoepelingen bekend werden, overleg gevoerd door de organisatie met de gemeente om alle mogelijkheden te bekijken. In constructief overleg werden de afspraken gemaakt om de Heilight Parade vorm te geven als een doorstroomevenement. Cuijpers: “Toen we enkele wagenbouwers dit vertelden was de emotionele lading groot. Eindelijk kunnen we ons bouwwerk tonen aan het publiek.”

Aangepaste Parade
De voorbereidingen zijn dus niet voor niets geweest want zaterdag is het dan eindelijk weer zover. De aangepaste Parade zal bestaan uit een variatie van verlichte praalwagens, waaronder meervoudig winnaar van de Heilight Parade, De Gangmaokers, die natuurlijk niet kunnen ontbreken en diverse verlichte groepen met leuke acts voor het publiek. Ook de jeugd van d’n Bogerd is present en groep 8 zal in haar act en creatie zich natuurlijk richten op het verlaten van de basisschool. De bezoekers zullen ook getrakteerd worden op een prachtige vuur(spuw) show door vuur jongleurs Bas en Daan. De carnavalsjeugd van de Heikneuters en de Peelstrekels zijn ook van de partij met speciale dansacts en de Prinsengarde van de Hei kan natuurlijk niet ontbreken en heeft weer het nodige werk verricht om een prachtige creatie met act aan het publiek te tonen. Ook is er gedacht aan de innerlijke mens en is de Parade voorzien met een ‘koek en zopie’ kraam.

Foto Martien van Dam, Heilight Parade 2019

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen