8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneVerbeteringen in horecagebied Zeilberg

Verbeteringen in horecagebied Zeilberg

In Zeilberg bevindt zich een populair horecagebied. Jongeren uit Zeilberg en Deurne, maar ook uit andere plaatsen in de regio, komen hier naartoe om te stappen. De kroegen concentreren zich aan de Blasiusstraat. Hier worden enkele verbeteringen doorgevoerd om overlast voor de omgeving te beperken en te zorgen voor een overzichtelijkere situatie op straat.

 De horeca in Zeilberg, KIJK UIT! Zeilberg en Koolhof, dorpsraad Zeilberg, gemeente en politie trekken samen op om de situatie in het horecagebied te verbeteren. Dit moet leiden tot een veiligere situatie op de weg, minder overlast voor de buurt en het voorkomen van overmatig drankgebruik (door 18-minners).

Praktische oplossingen

In het openbaar gebied worden enkele praktische maatregelen genomen om de situatie te verbeteren:

Fietsenrekken

Er worden fietsenrekken geplaatst op het parkeerterrein tegenover de horecazaken, aan de zijde van S.C.C. Den Draai.

Prullenbakken

Op de vrijdag- en zaterdagavond worden er prullenbakken bij de fietsenrekken en de opstapplaats van de discobus geplaatst. Deze prullenbakken worden aan het einde van de stapavond weer verwijderd.

Verlichting

De gemeente gaat onderzoeken of het plaatsen, dan wel aanpassen van de huidige verlichting bij kan dragen aan minder overlast.

Parkeerplaatsen

De parkeerplaatsen direct voor de horecazaken zorgen voor een onoverzichtelijke situatie. Daarom wordt hier voor een proefperiode van een half jaar een parkeerverbod ingesteld van zaterdagavond 22.00 uur tot zondagochtend 7.00 uur. Dit verbod wordt met verkeersborden aangegeven. Na een halfjaar vindt een evaluatie plaats en wordt indien nodig de tijdelijke maatregel omgezet in een permanent verkeersbesluit.

Discobus

Om overlast door mensen die met de discobus komen te beperken, wordt een vaste stop- en opstapplaats voor deze bus aangewezen. Deze stop- en opstapplek komt links van café Sail Mountain.

Voorkomen dat 18-minners alcohol drinken

De horecaondernemers gaan nog meer inzetten op het voorkomen van het drinken van alcohol door 18-minners. Dit gebeurt onder andere door te controleren aan de deur en bij de verstrekking van alcohol aan de bar. Ook blijven politie en horecaondernemers nauw samenwerken om overlast en conflicten op straat aan te pakken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen