23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneVerdachte (44) van enorme belastingfraude aangehouden in Deurne

Verdachte (44) van enorme belastingfraude aangehouden in Deurne

De FIOD heeft woensdag in Deurne een 44-jarige man aangehouden in een onderzoek naar belastingfraude. De Deurnenaar wordt verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften van zijn inkomstenbelasting. Hij verzweeg ruim 3,3 miljoen euro aan inkomsten. Het geschatte nadeel voor de Nederlandse Staat bedraagt ruim 8 ton.

De woning van de man in Deurne is daarom doorzocht en daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie en waardevolle spullen.

Na een signaal van de Belastingdienst is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de verdachte onder leiding van het Functioneel Parket. Daaruit bleek dat de Deurnenaar een belang had in een web van Nederlandse en buitenlandse vennootschappen. Aan één van de vennootschappen uit deze structuur werd een dividend uitgekeerd van meer dan 3,3 miljoen euro. Het vermoeden is dat deze dividenduitkering ten goede kwam aan de uiteindelijk belanghebbende; de 44-jarige man uit Deurne.

De verdachte heeft zijn belang in de vennootschappen niet aangegeven in zijn aangiftes inkomstenbelasting. Daarnaast heeft de man over het ontvangen dividend geen inkomstenbelasting afgedragen.

Foto: FIOD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen