2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneVerloskundigenpraktijk Deurne ontvangt graag mondkapjes en schorten

Verloskundigenpraktijk Deurne ontvangt graag mondkapjes en schorten

Tijdens de middaguitzending van “In de greep van Corona”, met Tim van der Weerden, was  Eveline Oostrum via de telefoon met Tim in gesprek.

Eveline is verloskundige in de verloskundigenpraktijk Deurne en Tim vroeg haar hoe het is om verloskundige te zijn in tijden van Corona. Zij vertelde dat er diverse maatregelen zijn getroffen om de veiligheid te waarborgen, er sprake is van aangepaste spreekuren – waar mogelijk telefonisch – en dat praktijkafspraken zo kort mogelijk worden gehouden.

Ook kraamvisites gaan nu anders, vaker via videobellen dan aan huis. De verloskundigen merken gelukkig dat er begrip is voor de noodzakelijke maatregelen en blijven 24 uur per dag bereikbaar. Verder is er nauw contact met gynaecologen.

Volgens Eveline is er nog geen aangetoond risico voor pas geborenen, er zijn al ervaringen met de  eerste geboortes, maar men moet zich wel  aan de landelijke adviezen blijven houden. Zo wordt er aangestuurd op meer bevallingen thuis, behalve in speciale gevallen, een en ander om de geboortezorg te garanderen.  Besmette zwangeren bevallen in alle gevallen in het ziekenhuis, waar zij apart worden verpleegd en verzorgd.

Op Tim’s vraag of op termijn sprake kan zijn van en geboortegolf kon Eveline nog geen antwoord geven. “Dat is nog niet te overzien”.  Tot slot deed Eveline een oproep aan de zwangeren om de socials en e-mails goed in de gaten te houden, én dat mondkapjes en schorten kunnen goed worden gebruikt. Deze kun je afgeven op de praktijk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen