11.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneVerrassende avond Peelstrekels; vetlirre medaille voor Rob van Rijssel en Nederwettense prinses...

Verrassende avond Peelstrekels; vetlirre medaille voor Rob van Rijssel en Nederwettense prinses naast prins Thijs I

Het begin van de carnaval bij de Peelstrekels in de residentie in Cultuurcentrum Deurne zat zaterdagavond vol verrassingen. Aftredend voorzitter Rob van Rijssel kreeg de vetlirre medaille, Prins Thijs I bleek ineens toch een prinses aan zijn zijde te hebben en de Raad van Elf gaf het publiek de primeur van hun nieuwe carnavalslied ‘Weet je wat jij kan’.

Er was al bekend dat er een voorzitterswissel op het programma stond bij de Peelstrekels. Rond 20.30 uur gaf vorst Ivan van Oosterhout een speech en trad Rob van Rijssel af als voorzitter. Hij overhandigde de voorzittershamer aan Marcel van Zwam. Daarmee leek alles nog gewoon te verlopen zoals verwacht.

Vetlirre medaille
Maar nadat rond 20.45 uur de prinsengarde prins Thijs I naar binnen begeleidde, werd iedereen na het voorlezen van zijn proclamatie verrast door burgemeester Greet Buter die met een speciale boodschap kwam. Voor afscheidnemend voorzitter Rob van Rijssel had de burgemeester een verrassing. Hij kreeg uit handen van Greet Buter de vetlirre medaille overhandigd voor zijn werkzaamheden als voorzitter van de Peelstrekels.

Raad van Elf
Na het optreden van de dansmarietjes van de Peelstrekels werd er gefeest en gehost en was er opnieuw een verrassing rond 22.00 uur toen de Raad van Elf het podium betrad in het cultuurcentrum. Na drie eerdere grote carnavalsknallers, bleken ze een nieuwe hit klaar te hebben voor dit carnavalsseizoen. De bezoekers werden getrakteerd op de première van het  nieuwe nummer van de Raad van Elf, getiteld ‘Weet je wat jij kan’.

Prinses Anne
De laatste verrassing van de avond was een heel bijzondere. Want wat kon de bezoekers nu nog verrassen aangezien prins Thijs een jaar eerder al online werd onthuld? Precies om 23.11 uur kwam de prinsengarde van de Peelstrekels binnen met een onthullingskist. De spanning in de zaal was te voelen en de verrassing was groot bij het publiek toen daar Anne Raaijmakers uit tevoorschijn kwam en benoemd werd als prinses Anne.

Aftreden in Nederwetten
Na de onthulling van afgelopen jaar heeft prins Thijs namelijk een relatie gekregen met Anne Raaijmakers die in 2019 als prinses van RKVV Nederwetten was benoemd. Om alles officieel te kunnen laten verlopen moest Anne zaterdag eerst aftreden in Nederwetten om vervolgens prinses te kunnen worden in Deurne.

Belangrijke taak
De nieuwe voorzitter Marcel van Zwam kon meteen aan de slag met een heel belangrijke taak, hij haalde prinses Anne op in Nederwetten en zorgde dat ze stipt om 23.11 uur kon aantreden als prinses van de Peelstrekels. De feestavond gaat nog tot in de late uurtjes door met optredens van de Havenzangers en Geen Stempel.

Foto’s: Kevin Senders

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen