20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- Deurne Liefhebbers kijken ogen uit bij Deurnese Castle Rally met talloze snelle...

[VIDEO] Liefhebbers kijken ogen uit bij Deurnese Castle Rally met talloze snelle bolides en blinkende oldtimers

Liefhebbers van oldtimers en razendsnelle bolides konden zondag hun ogen uitkijken bij de Castle Rally Deurne d’Italia. Op zo’n dag mag een Ferrari of Lamborghini natuurlijk niet ontbreken, maar er waren op en rondom het Palazzo del Castello oftewel het kasteelplein in Deurne nog veel meer bijzondere auto’s te zien.

Voordat de Castle Rally van start kon gaan, werden rond 10.00 uur de deelnemers en hun auto’s eerst aan het publiek op het terras van het Dinghuis gepresenteerd. Een mooi moment voor de chauffeurs, maar ook voor de vele autoliefhebbers die kwamen kijken naar de meest uiteenlopende voertuigen.

Italiaanse sfeer
Na alle aandacht op de rode loper, gingen de ruim zestig equipes van start om een rit door de regio te rijden. Tussen 15.15 uur en 16.30 uur arriveerden de deelnemers met hun auto’s weer bij het Groot Kasteel, waar geheel in de sfeer van de Castle Rally Deurne d’Italia, niet alleen Italiaanse klonken, maar ook lekkernijen uit dat land werden geserveerd.

Tekst gaat verder onder de video.

Bij het initiatief van Lionsclub Deurne en de Deurnese Oldtimer Club (DOC) werd deze keer geld ingezameld voor speeltuin de Speuldries en de Film Talent Award Brabant (FTAB). De rally is volgens de twee organisaties veel meer dan alleen een samenzijn van autoliefhebbers. “Het is een viering van gemeenschap en solidariteit, waarbij niet alleen een passie voor auto’s wordt gedeeld, maar ook steun wordt geboden aan twee goede doelen”, zegt Haico Vlasblom van Lionsclub Deurne.

Foto’s: Harold van der Burgt/Dave van Hattem

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen