-2.5 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- Deurne Nieuwe Kids Flits met burgemeester Buter die kijkje neemt in eigen...

[VIDEO] Nieuwe Kids Flits met burgemeester Buter die kijkje neemt in eigen stad van leerlingen Aventurijn

Nog net voor het carnavalsweekend brengen de jeugdige reporters van Kids Flits weer een nieuwe aflevering vol nieuws uit Deurne, Asten en Someren. Mats en Yenthe van basisschool de Aventurijn in Deurne vertellen over hun project ‘Macht, Recht en Samenleving’.

Daarbij hebben de kinderen een eigen stad en gemeenschap gebouwd met een heuse eigen burgemeester Brent. Ook de echte burgemeester van Deurne, Greet Buter kwam een kijkje bij het project en zij was erg onder de indruk.

Carnaval
Meester Mike en sidekick Cas van de Mariaschool in Someren kijken in deze aflevering vooruit naar het carnavalsweekend en Jaedey en Michelle van het Astense Kindcentrum De Ontdekking interviewen politieagent Arthur van der Heijden uit Asten. Hij is dit keer de Very Interessant Persoon van de maand.

Tekst gaat verder onder de video

Weetjes
Ook hebben de kinderen weer verschillende nieuwe weetjes uit de regio verzameld die in deze aflevering voorbijkomen. Daarvoor kunnen de junior journalisten van de verschillende Prodas-scholen tips gebruiken van mensen die iets leuks weten te melden over Deurne, Asten of Someren. Kinderen kunnen deze weetjes doorsturen naar kidsflits@prodas.nl.

Kids Flits is een initiatief van Stichting Prodas in samenwerking met DMG en Siris. De afleveringen zijn onder meer te zien via DMG TV op dmgdeurne.nl en worden ook elke maand bekeken door de ongeveer 4.000 leerlingen op alle scholen van Prodas.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen