11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneVier duofietsen beschikbaar in Deurne; stichting ambitieus en wil verder groeien

Vier duofietsen beschikbaar in Deurne; stichting ambitieus en wil verder groeien

In Deurne zijn er inmiddels vier duofietsen beschikbaar die tien dagdelen per week worden ingezet. DuoFietsenDeurne, initiatiefnemer van het project, hoopt met fietstochten voor verbinding onder inwoners van Deurne te zorgen.

De stichting is vorig jaar zomer van start gegaan en heeft inmiddels 45 vrijwilligers. Maar daar blijft het als het aan de organisatie ligt niet bij: “Onze ambitie is om door te groeien naar 70 vrijwilligers.”

Ontmoeting en bestrijding van eenzaamheid
Onder meer de Zorgboog, ORO en het Wilhelminahuis maken gebruik van de duofietsen. Dat is een driewieltandem, waarbij de gebruikers naast elkaar zitten. Ontmoeting, sociale activering en bestrijding van eenzaamheid staan daarbij centraal. “Ook voor mensen die graag in de buitenlucht zijn en willen genieten van de omgeving van de Peel, maar dat niet meer alleen kunnen”, aldus de organisatie.

Thuiswonende ouderen
DuoFietsenDeurne heeft als ambitie om dit jaar ook zoveel mogelijk thuiswonende ouderen van de fietsen gebruik te laten maken. “Hiermee zorgen we dat de ouderen in het Deurnese niet vereenzamen, geactiveerd blijven en volop meedoen in onze samenleving. Het is wel een uitdaging om deze doelgroep te bereiken.”

Foto: DuoFietsenDeurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen