13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneVisie Centrumring Deurne

Visie Centrumring Deurne

De gemeente Deurne is bezig met het opstellen van een visie voor de centrumring. Dit is de ringweg rond het centrum van Deurne. Het doel van de visie is om alle initiatieven rond deze ring zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Er ligt nu een conceptvisie. Alle inwoners worden uitgenodigd om te reageren op dit concept.

De centrumring van Deurne bestaat uit de volgende straten: Dunantweg, Europastraat, Hogeweg, Lagekerk, Heuvelstraat en Houtenhoekweg. De ring is een belangrijke entree naar het centrum van Deurne. De gemeente vindt dan ook dat de ringweg een kwaliteitsrondje moet zijn. Deze kwaliteit is onder andere te vinden in de inrichting van de openbare ruimte en de kwaliteit van de aanwezige en nieuwe bebouwing.

De grootste opgave en uitdaging ligt in het gebied aan de Hogeweg. Het gaat om de locaties van het voormalig postkantoor, politiebureau en de locatie van de al afgebroken Brigantijn.

Alle inwoners van Deurne kunnen reageren op de concept-visie. Dat kan in de periode van 28 augustus tot en met 8 september. In die periode is in de hal van het gemeentehuis een tentoonstelling over de centrumring ingericht. Ook vindt er een inloopavond plaats op woensdag 30 augustus van 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis.

Bij het opstellen van de definitieve visie worden de gemaakte opmerkingen meegewogen. De planning is eind 2017 de visie door de raad vast te laten stellen.

Er is nog geen concreet zicht op realisatie van de ideeën zoals die staan verwoord in de visie. De visie biedt echter wel handvatten voor het opstellen van een uitvoerings-programma. Daarin wordt bekeken hoe en wanneer zaken worden opgepakt en uitgewerkt. Ook vormt de uiteindelijke visie een toetsingskader voor anderen die iets willen ontwikkelen aan de ring.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen