Helikopters en een C-130 Hercules transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht trainen tussen 9 en 13 april, samen met mil..." />
14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneVliegoefeningen boven regio

Vliegoefeningen boven regio

Helikopters en een C-130 Hercules transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht trainen tussen 9 en 13 april, samen met militairen van de Koninklijke Landmacht, in de omgeving van militair terrein Luitenant-generaal Bestkazerne, omgeving de Peel. Tijdens deze oefening vliegen de helikopters van het Defensie Helikopter Commando vanaf vliegbasis Gilze-Rijen en de C-130 Hercules vanaf vliegbasis Eindhoven. 

De oefening vindt plaats van maandag tot en met vrijdag. Op maandag en woensdag gebeurt dit tussen 17:00 en 19:00 uur, dinsdag en donderdag in de avonduren van 20:00 tot en met 22:00 uur. Helikopters kunnen op zeer lage hoogte vliegen. Doel van de oefening is om vliegers van Apache, Cougar en Chinook helikopters ‘onder hoge dreiging’ gedegen en professioneel voor te bereiden op missies en inzet in binnen- en buitenland.

Militaire oefeningen worden zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Meer weten over vliegbewegingen? Zie NOS teletekst pagina 766 of  www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen. Op de website staan ook de meest gestelde vragen en antwoorden over vliegbewegingen. Eventuele meldingen over geluidhinder kunnen ingediend worden via het online klachtenformulier op www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen