28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneVliegoefeningen in de avond boven regio Deurne

Vliegoefeningen in de avond boven regio Deurne

F-16’s van Vliegbasis Volkel van de Koninklijke Luchtmacht vliegen van 26 tot en met 29 november en van 10 tot en met 13 december in de avonduren boven de regio Deurne. Dit gebeurt tot uiterlijk 12 uur ’s nachts.

Vliegers van Defensie oefenen om hun vaardigheden op peil te houden. Dat is nodig om nationaal en internationaal bij te kunnen dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid. Deze oefeningen in de avonduren zijn noodzakelijk om grondpersoneel en vliegers optimaal voor te bereiden op hun taken die bij echte operaties ook voornamelijk plaats vinden bij duisternis.

In het donker

Het toestel is speciaal uitgerust voor nachtelijke operaties. Zo heeft de vlieger de beschikking over geavanceerde nachtzichtapparatuur. Om deze middelen optimaal te kunnen benutten tijdens huidige en toekomstige missies moet er regelmatig getraind worden, ook in het donker.

Overlast

Bij deze militaire vluchten kan geluidsoverlast ontstaan. Bijvoorbeeld als F-16’s door de geluidsbarrière vliegen. Op de grond kan dan een harde knal te horen zijn. Wil je meer weten over de oefeningen van de F16-toestellen, kijk op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Voor vragen en eventuele geluidshinderklachten kun je ook bellen met het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033. Klachten kunnen ook worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen