23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneVoetgangers bij spoorwegovergang flink beboet

Voetgangers bij spoorwegovergang flink beboet

Twee ProRail-medewerkers in burger hebben dinsdagochtend enkele voetgangers beboet bij de spoorwegovergang bij het NS-station in Deurne. De voetgangers liepen door, terwijl het stoplicht nog op rood stond of knipperde. De boete is dan 65 euro.

Wanneer een fietser door rood rijdt, is de boete hoger: die is dan 90 euro. Een boete voor bromfietsers is 160 euro en die voor automobilisten en motorrijders is 230 euro, zo is te lezen op de website van ProRail. Aanleiding voor de controle is het feit dat weggebruikers vaak grote risico’s nemen door als de overwegbomen sluiten, toch nog snel over te steken.

Vier doden in 2016
ProRail kan boetes uitdelen. De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van ProRail zijn bevoegd om mensen staande te houden en te verbaliseren. Er zijn 45 BOA’s in dienst bij ProRail. In 2017 hebben zij zo’n driehonderd boetes uitgedeeld aan mensen die toch overstaken terwijl de rode lichten aanstonden of zelfs de spoorbomen naar beneden waren. 26 ongevallen vonden plaats in 2016, waarbij vier doden vielen. Het merendeel van de incidenten vond plaats bij beveiligde overwegen.

Vrijwilligers met hesjes
Vaak staan bij het station in Deurne mensen met opvallende, lichtgevende hesjes die mensen aanspreken als zij door rood lopen. Dit zijn vrijwilligers en zij mogen geen boetes uitdelen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen