9.7 C
Deurne
zaterdag 9 december 2023
Home- DeurneVolledig gratis parkeren in centrum definitief van de baan

Volledig gratis parkeren in centrum definitief van de baan

De middenstand in het centrum van Deurne heeft maandenlang gelobbyd om in het centrum volledig gratis parkeren ingevoerd te krijgen. Omliggende gemeentes zoals Asten en Venray kennen ook een dergelijke voorziening voor het winkelende publiek.

Volgens de winkeliers zou gratis parkeren een bezoek aan het centrum aantrekkelijker maken. Al eerder bleek dat de politiek een andere mening is toegedaan.

Integraal centrumplan
Dinsdagavond was het moment waarop de gemeenteraad moest stemmen voor een integraal centrumplan. Dit werd uiteindelijk unaniem aangenomen. Met dit plan hoopt men met allerlei maatregelen de leegstand van winkels terug te gaan dringen. Omdat het ‘gratis parkeren in het centrum’ niet duidelijk in dit plan werd genoemd, stelde het CDA voor om dit apart in stemming te brengen.

Amendement
Omdat dit volgens de burgemeester een belangrijk onderwerp is, stemde hij hierin toe. DOE protesteerde tegen deze werkwijze omdat alle amendementen die in stemming worden gebracht eigenlijk altijd voor en niet tijdens de vergadering worden ingediend. Ondanks dit commentaar stelde de griffier ter plekke het amendement op voor gratis parkeren.

Huidige regeling
Uiteindelijk was CDA de enige partij die voor het gratis parkeerbeleid stemde. Hiermee is het plan definitief van tafel en blijft de huidige regeling van parkeren tot een 13.00 uur van kracht.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen