12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneVolop alternatieve carnavalsactiviteiten in gemeente Deurne

Volop alternatieve carnavalsactiviteiten in gemeente Deurne

Dat de carnaval vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan in de normale vorm is voor iedereen wel duidelijk. Toch willen de verschillende carnavalsverenigingen in de gemeente Deurne de carnaval dit jaar niet voorbij laten gaan zonder iets te doen.

Afgelopen zaterdag 6 februari organiseerde carnavalsvereniging De Peelstrekels al een succesvolle livestream waar de kijkers onder andere mee konden spelen met een muzikale bingo genaamd Zingo. Voor de zogenoemde Strikkelstream werden ook pakketten verkocht met daarin lekkernijen en het Spuit Elf bier van De Peelstrekels.

Helenaveen
Ook in Helenaveen zijn veel alternatieven bedacht voor het carnavalsweekend. Dat start komende vrijdag met een jarenlange traditie tijdens carnaval die nieuw leven wordt ingeblazen door Sandra van Cauwenberghe van restaurant-eetcafé In d’Ouwe Peel. Voorheen werden elke carnaval de ramen van De Gouden Helm in Helenaveen beschilderd door de kinderen van groep 7 en 8 van Basisschool De Peelparel. Dit jaar gebeurt dat met de grote ramen van haar huidige horecazaak.

Van Cauwenberghe: “Het mes snijdt zo aan meerdere kanten: de kinderen hebben in deze rottijd even iets leuks te doen en ik heb meteen weer een hartstikke leuke carnavalsversiering op de ramen. Vanaf de buitenkant is het dan gewoon ook super leuk om te zien. De kinderen waren voorheen ook altijd zo trots als een pauw als de ramen van de Gouden Helm weer beschilderd waren. Tenslotte zijn we natuurlijk de residentie van de plaatselijke carnavalsvereniging De Peelpluimen, en er kan al zo ontzettend weinig op dit moment; zo steken we ze toch een hart onder de riem voor hun uitgeklede corona-carnaval.”

Verder is er in Helenaveen op zaterdag 13 februari een vossenjacht in carnavalsstijl waarbij de kinderen in groepjes op jacht gaan naar alle Peelpluimen-vossen die in Helenaveen rond lopen. Zaterdagavond brengen De Peelpluimen vanaf 20.00 uur een online carnavals-dorps/pubquiz in samenwerking met In d’Ouwe Peel. De livestream wordt uitgezonden op het YouTube-kanaal van De Peelpluimen. Op carnavalszondag is er de jeugdreceptie in drive-in-vorm. Het Jeugdprinsessenpaar, adjudantes en de Prinselijke Plaatsvervanger II ook bekend als Prins Bok II kunnen dan op 1,5 meter afstand worden gefeliciteerd tussen 14.11 uur en 15.11 uur. Alle informatie over de activiteiten in Helenaveen lees je op peelpluimen.nl.

Liessel
C.S. De Kei uit Liessel laat de carnaval ondanks de coronamaatregelen niet onopgemerkt voorbijgaan en daarom is er zaterdag 13 februari rond 20.00 uur een online carnavalsquiz vol met vragen, filmpjes en muziek die te maken hebben de Liesselse carnaval. Deelnemers aan de quiz kunnen een ‘Kei Leuk Pakketje’ bestellen bij de Marmabar met onder meer verschillende dranken en zoutjes of een borrelplank van ‘t Lijssels Vertier met verschillende hapjes. Meer details vind je op csdekei.nl.

Vlierden
Bij De Dorstvlegels in Vlierden kan worden meegespeeld met een online carnavals-bingo op zaterdag 13 februari. De livestream wordt door Sander Leesberg en Michiel Eijsbouts gepresenteerd vanuit de residentie van de carnavalsvereniging, Café Zaal Thijssen in Vlierden. Voor de avond zijn er bingokaarten te koop, borrelboxen en complete sfeerpakketten. De Vlierdense livestream start met de bingo om 20.30 uur. Alle info vind je op dorstvlegels.com of vlierden.com.

Neerkant
De Ulewappers in Neerkant concentreren zich op carnavalszondag 14 februari. Ze hebben alle inwoners van het dorp gevraagd om hun huis, tuin of straat te versieren en in carnavalssfeer te brengen voor die dag. Zo kan er dan op een veilige manier door mensen een route worden gelopen of met auto of de fiets worden gereden. Zo staat de optocht dan voor de verandering als het ware stil en zijn het de toeschouwers die de optocht vormen. Later op de dag worden de winnaars van best versierde huizen of straten bekend gemaakt in de online ‘carnaval inhaalactiviteit dorpsquiz’. Voor de kinderen is er een kleurplaatactie waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Meer informatie vind je op cvdeulewappers.nl.

Zeilberg
Bij De Pottenbakkers vinden ze het ook jammer dat carnaval zoals dat normaal gevierd wordt, dit jaar niet door kan gaan. Dus laten ze in de Zeilberg de carnaval niet voorbij gaan zonder iets te organiseren. De Pottenbakkers hebben onder andere een kleurwedstrijd voor de kleintjes en ze brengen zoals elk jaar fruitmandjes rond. Daarnaast brengen ze in samenwerking met Café Brightside en ZSV op dinsdag 16 februari online De Zeilbergse Kinder Carnaval Show waarbij verschillende prijzen zijn te winnen. De livestream start om 18.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Alle details lees je op depottenbakkers.nl.

St. Jozefparochie
Bij De Heikneuters dit jaar ook helaas geen echt carnavalsfeest. Toch willen ze er voor zorgen dat het er feestelijk uit ziet in de St. Jozefparochie en hebben ze een kleurwedstrijd georganiseerd. De kleurplaten liggen klaar in de houten kastjes bij de volgende huizen aan de Jan vermeerstraat 10, Rogier vd Weijdenstraat 21, Sint Jozefstraat 38. De bedoeling is dat de kinderen er een mooi kunstwerk van maken en daarna voor de raam hangen. Onder de deelnemers wordt een leuke prijs verloot. Verder heeft de vereniging een loterij waarbij op 13 februari om 20.00 u de trekking zal plaatsvinden. Meer info vind je op cv-deheikneuters.nl.

Omdat ook de carnavalsavond Scouting St. Jozef dit jaar niet door kan gaan, heeft de club de samenwerking opgezocht met Instuif ’t Hofke en carnavalsvereniging De Heikneuters om een leuke carnavalsquiz in elkaar te zetten. Aanmelden voor de online quiz kan nog tot vrijdag 12 februari 17.00 door te mailen naar welpenstjozef@hotmail.com.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen