16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Someren tegen SV Deurne; blauwwitten gebrand om laatste twee wedstrijden...

Voorbeschouwing SV Someren tegen SV Deurne; blauwwitten gebrand om laatste twee wedstrijden te winnen

Na een voetbalvrij weekend hervat SV Deurne aankomende zondag de competitie met een heuse streekderby. Op sportpark De Potacker is dan SV Someren de tegenstander. Voor de Somerenaren vormt deze wedstrijd het sluitstuk van hun feestweekend vanwege hun 80-jarig bestaan. Daarnaast is het voor Someren de laatste strohalm om rechtstreekse degradatie naar de Tweede Klasse te ontlopen.

In het treffen voor de winterstop trok het Deurnese vaandelteam middels een 2-0 overwinning aan het langste eind. De aanvallers Van der Werf en Swinkels verschenen destijds ieder eenmaal op het scorebord.

Loodzware opdracht
SV Someren draait een uiterst moeizaam seizoen, en staat met elf punten op een laatste plek in de rangschikking. De equipe van Stef Sijbers staat zodoende voor een schier onmogelijke opgave om klasse-behoud nog te bewerkstelligen. Om de nacompetitie te bereiken, dient de ploeg immers de laatste drie wedstrijden allemaal in winst om te zetten, en moet het verder hopen dat zowel Sportclub’25 als SHH de laatste speelrondes verstoken blijven van een overwinning. De achterstand op deze teams bedraagt respectievelijk zes en acht punten.

Wat opvalt aan de resultaten is dat de Somerenaren zelden tot nooit zijn weggespeeld, en dat het dubbeltje in het merendeel van de behaalde gelijke spelen en nederlagen ook zomaar in Somerens voordeel had kunnen uitvallen. Het gebrek aan scorend vermogen lijkt de ploeg echter dit seizoen te gaan opbreken. Zo wist Someren in negentien gespeelde competitiewedstrijden slechts zestienmaal het net te vinden. Max Sonnemans nam bijna een derde van dit totaal voor zijn rekening en mag zich met vijf competitietreffers de topschutter van zijn elftal noemen.

Mooie transfer
Waar Sil Joosten al enkele jaren een stabiele factor in het Somerense doel is, kwam de zeer getalenteerde reservedoelman Kevin Aben onlangs positief in het nieuws. De 20-jarige Aben maakt doorgaans zijn speelminuten in de O23 dan wel de tweede selectie, en traint daarnaast ook al ruim een jaar mee met de eerste selectie van Helmond Sport. Daar heeft de jonge sluitpost zich dusdanig in de kijker gespeeld dat hij onlangs een eenjarig contract mocht ondertekenen. Vanaf het nieuwe seizoen sluit de doelman zich aan bij de Helmondse hoofdmacht.

De voorbije twee weken konden de blauwwitten weer op kracht komen na de zeer vermakelijke pot voetbal tegen SV Valkenswaard. Wel oefende de ploeg vorige week donderdag onder haast apocalyptische weersomstandigheden nog tegen tweedeklasser NWC met een 2-2 gelijkspel als eindresultaat. In deze wedstrijd kregen een aantal vaste basiskrachten hun welverdiende rust, waardoor diverse spelers na blessureleed weer wat ritme en speelminuten konden opdoen. Ook mochten een aantal talentvolle jongelingen uit de O23 in die wedstrijd hun opwachting maken.

Opgeladen
De mannen van Frank Teeuwen zijn inmiddels weer helemaal opgeladen en bovenal gebrand om de laatste twee wedstrijden van de competitie winnend af te sluiten. Te beginnen zondag met de derby in en tegen Someren. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter René Meijers en de aftrap is op sportpark De Potacker om 14.30 uur.

Foto: Roos Knijnenburg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen