De veiligheidsregio's is Noord Brabant hebben besloten om per 1 april jl. recreatief nachtverblijf op bijvoorbeeld vakantieparken, re..." />
12.9 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneVoorlopig verbod op recreatief nachtverblijf campings en vakantieparken

Voorlopig verbod op recreatief nachtverblijf campings en vakantieparken

De veiligheidsregio’s is Noord Brabant hebben besloten om per 1 april jl. recreatief nachtverblijf op bijvoorbeeld vakantieparken, recreatieparken en campings te verbieden. Dit meldt de gemeente Deurne op haar website.

Het verbod geldt voor alle vakantie-accommodaties, dus ook voor minicampings, kamperen bij de boer, Bed & Breakfast en kamerverhuur (bijvoorbeeld Airbnb). Op het verbod gelden enkele uitzonderingen:

  • Hotels
  • Locaties waar nachtverblijf wordt aangeboden aan seizoenarbeiders en zorgpersoneel
  • Locaties waar recreatief nachtverblijf wordt aangeboden in de vorm van vaste standplaatsen met eigen sanitaire voorzieningen
  • Tijdelijke bewoning anders dan voor recreatief nachtverblijf (denk aan persoonlijke omstandigheden zoals een echtscheiding)

Dit besluit is genomen met als doel reisbewegingen in en naar Noord-Brabant te voorkomen. Hiermee proberen de veiligheidsregio’s te voorkomen dat het coronavirus zich verder verpsreidt. Het besluit is genomen door de voorzitters van de drie Brabantse veiligheidsregio’s en is vastgelegd in een noodverordening die sinds 1 april 2020 geldt. Overtreding van deze noodverordening is strafbaar.

Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen

Verder is het in de provincie Noord-Brabant verboden om gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen bij recreatievoorzieningen open te houden. Dit geldt voor toilet-, was- en douchevoorzieningen. Ook deze maatregel is vastgelegd in de noodverordening. Deze treft u onderaan deze pagina aan.

Vragen en antwoorden

Tot wanneer gelden deze maatregelen?
Deze maatregelen gelden vooralsnog tot en met 28 april. U moet er rekening mee houden dat dit langer kan duren.

Ik heb een vakantie geboekt op een vakantiepark of camping in de gemeente Deurne. Wat moet ik nu doen?
Neemt u zelf contact op met de partij waar u heeft geboekt. De gemeente kan u daarbij niet helpen.

Waarom gelden deze maatregelen?
Het besluit is genomen met als doel reisbewegingen in en naar onze provincie te voorkomen. Hiermee voorkomen we verdere verspreiding van het coronavirus.

Waarom gelden deze maatregelen niet voor seizoensarbeiders?
Voor seizoensarbeiders die bijvoorbeeld op een vakantiepark verblijven, is dat hun enige onderkomen (in Nederland). Het is geen optie om dat onderkomen nu voor hen weg te nemen. Zeker niet in deze tijden van corona. De partij die de seizoensarbeiders huisvest, moet er wel voor zorgen dat zij 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden en alle hygiënemaatregelen in acht worden genomen.

Ik ben eigenaar van een vakantiepark of camping en loop nu inkomsten mis. Krijg ik een vergoeding van de gemeente?
U krijgt geen aparte vergoeding van de gemeente door dit besluit. Wel kunt u gebruik maken van de regelingen die er zijn voor alle ondernemers. Op deze pagina vindt u een overzicht van de regelingen die er zijn voor ondernemers.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen