7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneVoorstel CDA Deurne voorkomt aanscherping evenementenvergunningen

Voorstel CDA Deurne voorkomt aanscherping evenementenvergunningen

Als het aan de politie en burgemeester had gelegen, was er in de gemeente Deurne een verplichte vergunningsaanvraag gekomen voor evenementen met meer dan 150 personen. CDA Deurne vindt dat de regelzucht hiermee doorschiet en diende dinsdag 14 december in de gemeenteraadsvergadering een amendement in om het plan tegen te houden.

Een meerderheid van de gemeenteraad was het eens met het CDA waardoor het voorstel werd aangenomen. Hierdoor blijven evenementen in Deurne tot 250 personen toegestaan zonder vergunning.

‘Fel op tegen’
De politie had bij burgemeester Buter aangegeven dat het verstandig was om het maximale aantal bezoekers voor vergunningsvrije evenementen terug te brengen naar 150. “Daar zijn wij fel op tegen. Dit bezorgt de organisatoren niet alleen extra financiële en administratieve lasten maar zorgt er ook voor dat de spontaniteit en creativiteit kapot gemaakt wordt”, laat CDA Deurne weten.

Onduidelijk
Volgens de politie en burgemeester en wethouders is in de afgelopen periode gebleken dat evenementen tot 250 personen nog behoorlijke evenementen zijn, die behoorlijke overlast kunnen veroorzaken. Maar het CDA vond te onduidelijk hoe het college tot deze constatering is gekomen en vroeg zich af waarom gekozen werd voor het aantal van 150 personen. Ook kon volgens het CDA niet voldoende worden uitgelegd wat het effect zou zijn van het naar beneden stellen van het maximum aantal personen naar 150.

Het CDA diende daarom een amendement in omdat ze vinden dat het college de onduidelijkheden onvoldoende heeft opgehelderd en omdat de nieuwe regels zouden leiden tot extra lasten voor organisatoren van kleine evenementen zoals sportclubs, dorpsraden en andere verenigingen in Deurne. Het voorstel van het CDA werd dinsdag in de laatste gemeenteraadsvergadering van het jaar met elf stemmen aangenomen.

Foto: archieffoto kunstmarkt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen