12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneVoorstel gedeeltelijk afschaffen betaald parkeren Deurne

Voorstel gedeeltelijk afschaffen betaald parkeren Deurne

Vanaf 1 april 2017 moet het betaald parkeren in Deurne deels verleden tijd zijn. In heel Deurne moet het parkeren tot 13.00 uur en op zon- en feestdagen gratis worden. Dit voorstel komt van de bij het centrum betrokken partijen en de gemeente. De raad neemt hierover op 7 februari een besluit.
De betrokken partijen hebben samen verschillende opties bekeken en onderzocht. Voor de gekozen variant is een breed draagvlak bij alle partijen. Het doel is dat parkeren vanaf 1 april 2017 in heel Deurne gratis is op maandag tot en met zaterdag tot 13.00 uur en op (koop)zondagen en feestdagen de hele dag. Het voorstel is daarnaast om het betaald parkeren op de Zandbosweg en de Kruisstraat af te schaffen, omdat er op die plekken weinig geparkeerd wordt.

Door het gedeeltelijk gratis maken van het parkeren loopt de gemeente parkeerinkomsten mis. De gemeente zegt bereid te zijn om een stevige bijdrage te leveren aan het aantrekkelijker maken van het centrum. In 2019 volgt er een evaluatie. Doel is om het parkeren in de toekomst helemaal gratis te maken.

Het parkeren is een onderdeel van het project ‘Samen Deurne centrum verbeteren’ en is een initiatief van Stichting Centrummanagement Deurne, Ondernemingsvereniging Deurne, de vereniging van vastgoedeigenaren, VVV, de samenwerkende Markthoreca en de gemeente Deurne. Andere punten van het project zijn onder meer de aankleding en het onderhoud van straten, pleinen en panden, vermindering van de leegstand en aankleding van de etalages en het organiseren van een jaarlijks terugkerend Deurnes onderscheidend groot evenement.

Klik hier voor een reportage van DMG TV.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen