9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneVrijwilligers in Deurne steken handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Vrijwilligers in Deurne steken handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Tientallen vrijwilligers hebben afgelopen vrijdag en zaterdag in het kader van NLdoet op verschillende plaatsen in de gemeente Deurne de handen uit de mouwen gestoken om uiteenlopende klusjes te doen. Door het hele land waren er 6900 activiteiten waarbij mensen aan de slag konden om kennis te maken met vrijwilligerswerk.

In Deurne gebeurde dat bijvoorbeeld bij Parkboerderij waar alle hekken een grondige schoonmaakbeurt kregen. Bij zorgboerderij De Kruidenhoeve kregen verschillende kamers een nieuw likje verf, werden planten verzet, werd de stoep netjes aangelegd, een composthoop verlegd, onkruid gewied en werd het terras opgefleurd met bloeiende planten.

Ook bij het Wilhelminahuis in Deurne werd door vrijwilligers hard gewerkt en werd de tuin opgeknapt. Hetzelfde gebeurde bij OJC de Roos, waar de verwilderde tuin weer begaanbaar werd gemaakt en bij de Ossenbeemd maakten mensen vrijwillig het terrein en de gebouwen weer spic en span. Op die locatie hielp ook wethouder Tom Oomen een handje mee.

LED-verlichting
Bij Scouting Vlierden gingen de vrijwilligers tijdens NLdoet aan de slag met verduurzaming. “We hebben onder andere verschillende lampen vervangen om de energiekosten naar beneden te brengen. Onze terreinschijnwerper en onze pad-lantaarns zijn namelijk vervangen door LED. Dit is mede mogelijk gemaakt door verschillende regionale bedrijven”, meldt de organisatie. Ondertussen kreeg de blokhut van de scouting ook weer een frisse uitstraling door alle gedane poets- en opruimwerkzaamheden.

Graffiti
Samen met vrijwilligers hebben medewerkers van Natuurpoort de Peel de informatieborden in de omgeving schoongemaakt. Graffiti werd van de borden gehaald, gaten in de paden werden gevuld en werd al het plastic afval opgeruimd. Stichting De Keertwending zette tijdens NLdoet de deuren open om geïnteresseerden een rondleiding te geven en te laten zien wat er allemaal gebeurt bij deze mensgerichte ontwikkelomgeving op Green Valley Estate.

Alle vrijwilligers werden tijdens het werk op verschillende plaatsen verrast door een aantal bedrijven en organisaties. Die sponsorden onder andere een lunch, krentenbollen, vlaai of een kopje koffie.

Foto’s: Wilhelminahuis/De Kruidenhoeve/Scouting Vlierden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen