16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneVrijwilligers Ossenbeemd redden 1.700 amfibieën van wegen bij de Bikkels in Vlierden

Vrijwilligers Ossenbeemd redden 1.700 amfibieën van wegen bij de Bikkels in Vlierden

Een groep van 15 vrijwilligers van de Ossenbeemd in Deurne heeft samen met gemeente Deurne en het Brabants Landschap ongeveer 1.700 amfibieën, zoals padden en salamanders, geholpen bij het veilig oversteken van wegen bij de Bikkels in Vlierden.

Jaarlijkse trekken deze kwetsbare dieren vanuit hun winterlocatie naar het voortplantingsgebied in de Vlierdense bossen. Ze worden hierbij vaak overreden bij het oversteken van de wegen Esdonk en Biesdeel. De amfibieën werden daarom door de vrijwilligers onder leiding van Mart Strijbosch, vanaf begin februari tot half april dagelijks twee keer veilig de weg overgezet.

Voor de actie hadden de samenwerkende organisaties op een deel van het traject schermen geplaatst en werden met ingegraven emmers amfibieën opgevangen en in de ochtend overgezet naar de andere kant van de weg. Het gedeelte van het traject waar geen schermen waren geplaatst, werd tijdens de avondtrek nagelopen om dieren veilig over te zetten.

Circa 1.700 amfibieën konden op deze manier worden gered. Helaas troffen de vrijwilligers ook ongeveer 200 dieren dood op de weg aan.

Foto’s: De Ossenbeemd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen