20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- WalsbergVruger waar alles bitter

Vruger waar alles bitter

Na een veldtocht in andere delen van Brabant staat het trio Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders weer eens in Peelland met de theatervoorstelling “Vruger waar alles bitter”. Vrijdag 23 februari treedt het trio vanaf 20.15 uur op in het Gerardushuis in Deurne-Walsberg. 

De drie jonge senioren uit Someren en Asten blijken met hun Brabants literair entertainment al veel mensen te hebben kunnen verrassen. Wie voor het ouderwetse Brabantse sentiment van “mik en boerenbont” komt, moet zich tijdens de voorstelling heroriënteren, want dat is niet het “vruger” van deze heren.

Maas, Van Gorp en Snijders zijn meer de kinderen van 1968. Hun “vruger”scheert over de velden van de flower-power, de protest-generatie en de roemruchte dagen van het OJC.  En ook daarop is het heel plezant terugkijken, zo blijkt.

Ook de vorm van dit theaterproject is verrassend.  “Vruger waar alles bitter” is geen  typetjescabaret, want de drie heren, die een paar jaar geleden de kar trokken bij “Mistero, Brabantse Volksopera” spelen vooral zichzelf.  Dit keer geen grootschalige voorstelling waar de rebellie vanaf spat, maar verfijnde bellettrie in een bescheiden setting.

“Vruger waar alles bitter”, Brabants literair entertainment met Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders, vrijdag 23 februari, 20.15 uur. Ontmoetingsplaats Gerardushuis, Parkstraat 2, Deurne. Kaarten à € 12,50 per mail te bestellen onder naam, adres én aantal kaarten via www.hansvangorp.nl en te koop aan de zaal.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen