21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneVVD Deurne wil ook ondersteuning voor werkende inwoners met laag tot modaal...

VVD Deurne wil ook ondersteuning voor werkende inwoners met laag tot modaal inkomen

De Deurnese VVD wil dat er komende tijd niet alleen aandacht is voor de bestaanszekerheid van minima maar ook van werkende inwoners die een inkomen hebben vanaf 120% van het minimum tot aan modaal.

De fractie van de VVD heeft daarom raadsvragen gesteld waarbij zij van het college wil weten of er mogelijkheden zijn voor het lokaal uitkeren van bijvoorbeeld een energietoeslag aan particulieren met een inkomen van 120% tot 160% van het minimum. Daarnaast wil de VVD weten of het mogelijk is om lokaal een energietoeslag uit te betalen aan het midden- en kleinbedrijf met energiekosten vanaf 8% tot aan 12,5%.

“Onverteerbaar dat hardwerkende inwoners, welke meebetalen aan uitkering en subsidies van kwetsbare inwoners, zelf niet in aanmerking komen voor inkomensondersteuning.”

Energiecrisis
Dat minima tegemoet worden gekomen, is volgens de VVD absoluut noodzakelijk: “Zeker gezien de actualiteit van energiecrisis en inflatie. De energietoeslag voor minima en het MKB met energiekosten boven de 12% is dan ook ‘broodnodig’. Inwoners met een inkomen vanaf 120% tot aan modaal hebben echter geen recht op deze bijzondere bijstand en subsidies en komen onderaan de streep uit op een lager inkomen”, zegt de fractie van de VVD.

Bestaansminimum
Uit onderzoek van het Nibud is gebleken dat sommige mensen in deze groep zelfs onder het bestaansminimum dreigen uit te komen. “De fractie Deurnese VVD vindt het onverteerbaar dat hardwerkende inwoners, welke meebetalen aan uitkering en subsidies van kwetsbare inwoners, zelf niet in aanmerking komen voor inkomensondersteuning. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt lijkt het hiermee niet de moeite waard om meer te gaan werken.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen