14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneVVD met afstand grootste partij in Deurne bij Tweede Kamerverkiezingen

VVD met afstand grootste partij in Deurne bij Tweede Kamerverkiezingen

Bij de verkiezingen is in Deurne de VVD met 28,9 procent de grote winnaar geworden. Ten opzichte van vier jaar geleden zijn ze 3,2 procent gestegen in de gemeente. Tweede blijft in Deurne het CDA met 14,7 procent maar die partij heeft wel 4,5 procent in moeten leveren.

Na de VVD en het CDA maakt de PVV de top drie compleet met 12,1 procent, de partij leverde 2,2 procent in. D66 die landelijk tweede werd, stijgt in Deurne ook maar niet zoveel als nationaal gezien. De partij stijgt in Deurne 2,5 procent en wordt met 11,5 procent vierde. De SP krijgt de grootste klappen in de gemeente en zakt 5,6 procent en komt met 8,1 procent op de vijfde plaats.

Forum voor Democratie gaat met 3,1 procent naar 4,6 procent en eindigde daarmee voor het PvdA dat met 0,5 procent steeg naar 3,7 procent. Opvallende nieuwkomers in Deurne zijn JA21 met 2,7 procent en BBB (BoerBurgerBeweging) met 2,5 procent.

Het opkomstpercentage lag in de gemeente dit jaar op 78,4 procent, een kleine daling in vergelijking met vier jaar geleden. Het was vooral bij het Drive-Inn stembureau aan de Binderendreef nog tot vlak voor het sluiten van de stembussen druk met kiezers die hun stem uit wilden brengen.

Foto’s Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen