20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneWaarderingskamer geeft Belastingsamenwerking Oost-Brabant hoogst mogelijke score

Waarderingskamer geeft Belastingsamenwerking Oost-Brabant hoogst mogelijke score

De Waarderingskamer heeft de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ) door Belastingsamenwerking Oost-Brabant beoordeeld als ‘goed’. ‘Goed’ is de hoogste beoordeling die een gemeente of belastingsamenwerking kan halen. Dit oordeel heeft BSOB mede te danken aan de kwaliteitsverbetering die zij de afgelopen jaren heeft doorgevoerd.

Sinds 2011 werken Waterschap Aa en Maas en een aantal Brabantse gemeenten samen op het gebied van gemeentelijke en waterschapsbelastingen. Deze samenwerking bestaat inmiddels uit Waterschap Aa en Maas en gemeenten Boekel, Deurne, Landerd, Oss, Uden en gemeente Meierijstad, domein Veghel en heet Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB).

Hilko Mak, voorzitter van het Dagelijks Bestuur en Algemeen Bestuur BSOB, geeft aan: “Ik ben verheugd met deze goede beoordeling door de Waarderingskamer. Het geeft aan dat de kwaliteitsverbetering waar BSOB de afgelopen jaren hard aan heeft gewerkt, ook resultaat oplevert. Het bevestigt voor mij als vertegenwoordiger van een deelnemende gemeente dat BSOB alle processen op een goede en degelijke manier afhandelt.”

Marieke Vrisou van Eck, directeur BSOB, licht toe: “We hebben samen met de deelnemende gemeenten en het waterschap sterk ingezet op kwaliteitsverbetering, en met succes. Door een goede samenwerking met onze deelnemers en de grote inzet van alle medewerkers gaat BSOB nu van ‘voldoende’ naar ‘goed’. We zijn allemaal trots op dit resultaat!”
De Waarderingskamer controleert in het belang van de belastingplichtige of BSOB de Wet WOZ goed uitvoert. Dit doet de Waarderingskamer voor iedere gemeente of samenwerkingsverband in Nederland.

Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) is een samenwerkingsverband tussen waterschap Aa en Maas en zes Brabantse gemeenten (Boekel, Deurne, Landerd, Oss, Uden en gemeente Meierijstad, domein Veghel) op het gebied van gemeentelijke en waterschapsbelastingen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen