18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- WalsbergWalsbergs Bonnefoj; dé carnavalsoptocht waarbij de kinderen voorop staan

Walsbergs Bonnefoj; dé carnavalsoptocht waarbij de kinderen voorop staan

Carnaval is een feest dat door jong en oud wordt gevierd, maar bij het jaarlijkse Walsbergs Bonnefoj staat de jeugd even volledig op de eerste plaats. Door de hele wijk trekken zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur kinderen die op de Gerardusschool zitten of in de Walsberg wonen. Dit jaar doen er 18 groepen met in totaal 183 kinderen mee.

“Ze maken allemaal een eigen carnavalswagen of een knutselwerk en daarmee gaan ze dan met hun vriendenclubje de optocht lopen. Naderhand hebben wij de prijsuitreiking bij Zaal Van de Putten en gaan we daar nog een feestje bouwen”, vertelt Angela Nooijen van de organisatie van Walsbergs Bonnefoj.

Groene Rokken
Ook dochter Vive Nooijen is betrokken bij de optocht die al bestaat sinds 2012, maar dan als deelneemster. Ze kijkt enorm uit naar carnavalszaterdag: “Het is heel leuk om met al m’n vriendinnen in die stoet te lopen. Wij heten de Groene Rokken en hebben een hele grote plaat gemaakt waar onze naam op staat en allemaal leuke groene dingetjes op zijn gekleurd en die houden de papa’s dan vast. Ook hebben we een bolderkar en die gaan we ook helemaal groen versieren. Daarnaast krijgen we hele mooie carnavalskleren aan en hebben we een gave groene bril op.”

In de creaties waarmee de kinderen meedoen aan de tocht wordt veel tijd en energie gestoken. Ook wordt er serieus nagedacht over het thema voor elke deelnemersgroep. Zo heeft de naam van het groepje van Vive bijvoorbeeld een dubbele betekenis, legt moeder Angela uit: “De Groene Rokken staat voor dat het ‘rock-meisjes’ zijn, die ook nog eens een groene rok dragen.”

Publiek
Nooijen hoopt dat er flink wat publiek langs de route staat dat de kinderen voorbij ziet trekken: “Ze kunnen een heel leuke kinderoptocht verwachten, waar alle kinderen en ouders in de Walsberg heel veel tijd in hebben gestoken. Ze gaan daar vol enthousiasme hun creaties tonen.”

De route gaat net als vorig jaar vanaf het Gerardushuis, aan de kant van de Parkstraat, rechtsaf naar de Trimpertstraat, rechtdoor op de kruising, afdraaiend naar het Groenveld en via de Hemelrijkseweg voor Zaal Van de Putten door, via de ventweg en eindigend voor het Gerardushuis.

Foto: Walsbergs Bonnefoj

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen