5.7 C
Deurne
maandag 30 januari 2023
Home- DeurneWandelen, fietsen en Wieger bezoeken

Wandelen, fietsen en Wieger bezoeken

Ook zo’n liefhebber van de herfst? Zolang het droog is, is het een prachtig seizoen om te wandelen of er met de fiets op uit te gaan. Met de wandel- en fietsroutes van VVV De Peel wordt er op uit gaan extra leuk.

De routes voeren langs De Wieger, waar je terecht kunt voor de tentoonstelling van “Armando tot Zadkine” en rond te kijken in de vernieuwde museumwinkel van De Wieger. In de maand november krijgt iedere bezoeker aan De Wieger bovendien een setje kaarten cadeau.

Wandel- en fietsroute
De wandelroute ‘Deurne, het dorp’ is 2,5 km en leidt door het centrum van Deurne. De fietsroute ‘Langs het tuinpad van …’, met startpunten in Deurne, Liessel, Vlierden, Bakel en Milheeze, is 22 km, maar kan verlengd worden tot 29 of 43 km. De naam van de fietsroute verwijst natuurlijk naar ‘Het Dorp’, het prachtige lied over het Deurne van vroeger, geschreven door Friso Wiegersma, één van de zonen van Hendrik Wiegersma en zijn vrouw Nel. Beide routes zijn te koop voor 1,50 euro bij de VVV Deurne en aan de balie van De Wieger.

Van Armando tot Zadkine
Tot en met 10 januari is de tentoonstelling Van Armando tot Zadkine te bezichtigen, met ruim 200 kunstwerken, die getoond worden in drie deelexposities en samen een eeuw moderne en eigentijdse beeldende kunst bestrijken (1920-2020). Bij de tentoonstelling is een audiotour te beluisteren via de app izi.TRAVEL. De app is gemakkelijk in het gebruik en -coronaproof- te gebruiken via de eigen mobiele telefoon.

Kunstkaarten cadeau
Museum De Wieger ontving een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds om met een stretchtent in de museumtuin een overdekt terras te creëren waar bezoekers buiten kunnen zitten. De blijdschap hierover deelt het museum graag met haar bezoekers: in de maand november ligt voor iedereen die een bezoek brengt aan het museum een uniek setje kunstkaarten van De Wieger klaar. In de vernieuwde museumwinkel zijn bovendien veel mooie kunstkaarten en gadgets voor de museumliefhebber te koop. Vergeet niet uw bezoek vooraf te reserveren. Kijk hiervoor op
de website van het museum.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen