8.8 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneWebinair bibliotheek over media aanbod voor jonge kinderen

Webinair bibliotheek over media aanbod voor jonge kinderen

Worstel jij wel eens met het vinden van een goede balans als het gaat om de schermtijd van je kind? Van 26 maart t/m 2 april 2021 zijn het weer de “Media Ukkie Dagen” bij bibliotheek Helmond-Peel.

Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Voor ouders en verzorgers van jonge kinderen verzorgt de bibliotheek een webinar over media aanbod voor jonge kinderen. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

Mediaopvoeding
Jonge kinderen vinden razendsnel hun weg in deze wereld vol media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen vliegensvlug naar filmpjes op YouTube en spelen graag spelletjes op de tablet. Het mediagebruik van je kind is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Wist je bijvoorbeeld dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?  Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je op de site van de bibliotheek elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn direct toepasbaar.

Landelijke webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
In het kader van de Media Ukkie Dagen neemt Denise Bontje, taal- en mediaspecialist, je tijdens het webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans? Dit webinar wordt gehouden op woensdag 31 maart van 20.00-21.00 uur. Je kunt dit vanaf thuis gratis volgen als je jezelf vooraf aangemeld hebt.

Ouders hebben vragen over mediagebruik
Als ouder van een peuter of kleuter heb je de afgelopen maanden misschien vaker gebruikgemaakt van het beeldscherm. Misschien worstel jij nu ook met het vinden van een goede balans en maak je je zorgen om de schermtijd van je kind? Meld je dan zeker aan voor het webinar. Denise laat zien hoe je je peuter of kleuter op een bewuste manier in aanraking laat komen met media zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Meld je aan
Het gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek. Je krijgt dan een link toegestuurd om het webinar te kunnen volgen.

Denise Bontje
Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen