10.7 C
Deurne
donderdag 6 oktober 2022
Home- DeurneWeek lang meer vliegverkeer in de Peel door militaire oefeningen

Week lang meer vliegverkeer in de Peel door militaire oefeningen

Door twee militaire oefeningen vanuit Vliegbasis De Peel zal er van 7 tot en met 11 december gevlogen worden met jachtvliegtuigen en helikopters van Defensie. Het gaat om de oefeningen Pale Strike en Joint Falcon die op of in de omgeving van de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel plaatsvinden.

Bij de trainingen worden militairen opgeleid in het coördineren van luchtsteun aan grondtroepen. Hierbij zullen dagelijks van 12.00 uur tot 22.00 uur verschillende vliegtuigen en helikopters worden ingezet. Op donderdag 10 december zullen bij de oefening Joint Falcon verschillende helikopters van Defensie worden ingezet die militairen van de Luchtmobiele Brigade ondersteunen in hun training. Hierbij worden de militairen met helikopters afgezet en weer opgehaald op Vliegbasis De Peel. Deze oefening duurt donderdag 10 december van 18.00 uur tot 20.30 uur.

Wanneer je overlast of hinder ervaart van de oefeningen, kan je dit melden via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen vind je meer informatie over vliegbewegingen en trainingen van Defensie.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen