8.8 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- DeurneWeggeefactie bomen en struiken bij station in Deurne groot succes

Weggeefactie bomen en struiken bij station in Deurne groot succes

De eerste zaterdag dat stichting Boombelijd samen met Coöperatie Stationspark Deurne gratis bomen en struiken weggaf, is boven verwachting verlopen. Ongeveer 100 mensen kwamen zaterdag naar het station in Deurne om een plant op te halen en om de gemeente zo groener te maken.

Je kon kiezen uit verschillende bomen en struiken zoals de vlier, hondsroos, kardinaalsmuts, brem, rode kornoelje, walnoot, vlinderstruik, hazelaar en beuk. “De vlinderstruik en de notenboom gingen het hardst”, vertelt Michel Lintermans van Coöperatie Stationspark Deurne. “Het was echt super! Mensen stonden in rijen vanaf de bushalte tot aan de moestuin bij het station waar we de planten uitdeelden.”

Stimuleren
In totaal hebben Jan Berkers en Michel Lintermans van de twee samenwerkende Deurnese organisaties, ongeveer 500 planten opgehaald in Hoofddorp bij een landelijke organisatie. Die wil door het gratis weggeven van bomen en struiken, uitbreiding van het bomenbestand in Nederland stimuleren.

Genoeg bomen
De bedoeling is om de uitdeelactie nog drie keer te herhalen maar het is nog wel even de vraag of daar dan nog genoeg bomen voor over zijn. “Nou we hebben nog flink wat bomen en struiken, we moeten gewoon even kijken hoe het loopt. Het mooie is dat er afgelopen zaterdag ook mensen spontaan aankwamen die nog planten over hadden die ze aan ons wilden doneren en die we dus ook weer een tweede leven kunnen geven”, legt Lintermans uit.

Zaterdag 26 februari en zaterdag 5 en 19 maart worden er opnieuw planten uitgedeeld van 13.00 uur tot 16.00 uur in de tuin van het Stationspark aan de Spoorlaan in Deurne.

Foto: Coöperatie Stationspark Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen