5.2 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- HelenaveenWerkzaamheden Soemeersingel anders gepland vanwege vorst

Werkzaamheden Soemeersingel anders gepland vanwege vorst

Op maandag 19 februari is aannemer BLM Wegenbouw begonnen met het herstel van het wegdek van de Soemeersingel in Helenaveen. De aannemer is gestart met fase een.

Dit betreft het gedeelte tussen de grens met Limburg en de Willem III Hoeve (Soemeersingel 127). Hier is het oude, versleten asfalt verwijderd en is een nieuwe funderingslaag aangebracht. Volgens planning zou de aannemer vervolgens het nieuwe asfalt aanbrengen. Deze planning is echter gewijzigd vanwege het weer.

Voor de komende week is er vorst voorspeld. Bij vorst is het niet mogelijk om goed asfalt te maken. Daarom heeft de aannemer, in overleg met de gemeente, ervoor gekozen om het werk anders te plannen. In plaats van komende week fase 1 te asfalteren, wordt nu eerst in fase 2 de weg opgebroken. Ook op dat gedeelte wordt een funderingslaag aangebracht. Als de vorst voorbij is, worden achtereenvolgens fase 1 en fase 2 geasfalteerd.

De vorst leidt vooralsnog niet tot vertraging in het werk. Door de planning aan te passen, kan het werk door blijven gaan. De planning is op dit moment nog steeds dat de Soemeersingel in juni klaar is. Na de bouwvakvakantie gaat de aannemer verder met de aanpak van de Koolweg. De direct omwonenden van fase 1 en 2 zijn geïnformeerd over de gewijzigde planning.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen