12.4 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneWhatsApp/sms-alert van NS ook op treinen in Deurne

WhatsApp/sms-alert van NS ook op treinen in Deurne

De NS is in de maand juli gestart met een alarmeringssysteem voor reizigers die zich onveilig voelen in de trein of op een station. Het Whatsapp/sms-alert wordt uiteindelijk ook ingezet op het traject ’s-Hertogenbosch – Deurne.

De proef startte maandag 1 juli op de route tussen Arnhem en Dordrecht. Vervolgens wordt het testgebied uitgebreid met de volgende trajecten -Wageningen – Arnhem, ’s-Hertogenbosch – Deurne, Tilburg Universiteit – Weert en Roosendaal – Dordrecht.

Zes maanden

De NS doet deze proef op verzoek van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). In eerste instantie gaat het om een proef via Whatsapp van zes maanden op treinen van het type Flirt en voornamelijk op de stations Eindhoven, Tilburg en Breda. Daarna volgen meer stations en trajecten in Zuidoost-Nederland en komt er ook de mogelijkheid om situaties te melden via sms.

‘In stilte’

Wanneer een reiziger een melding doet, komt deze rechtstreeks terecht bij de NS Veiligheidscentrale. Hiermee wil de NS een extra contactmogelijkheid geven waarbij je meldingen niet meteen openbaar zijn.  Waar reizigers nu bijvoorbeeld via Twitter melding maken van dronken medereizigers, passagiers die meubilair vernielen of op een andere manier een onveilig gevoel veroorzaken, kan nu dezelfde melding ‘in stilte’ gedaan worden via WhatsApp en later ook via sms.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen