12.9 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneWijkraad Sint Jozefparochie zet zich in voor toekomstbestendig Hofke van Marijke

Wijkraad Sint Jozefparochie zet zich in voor toekomstbestendig Hofke van Marijke

Eind mei ontvingen alle inwoners van de Sint Jozefparochie een brief, waarin stond dat het voltallige bestuur van gemeenschapshuis “Hofke van Marijke” haar taken neer gaat leggen

Voorzitter van de Wijkraad, Farley Zuidema, vind het jammer dat de huidige bestuursleden stoppen. “Maar ik kijk met bewondering naar hun inzet van de afgelopen 5 jaar. Er is enorm veel bereikt en ‘ons’ Hofke, het Hart van onze wijk, heeft een flinke opfrisbeurt gehad.”

Uiteraard zijn er naar aanleiding van de brief zorgen in de wijk: kan het Hofke blijven bestaan?

Farley Zuidema: “Als Wijkraad zien wij het grote maatschappelijke belang van een gemeenschapshuis. Wij denken graag in kansen en willen met de inwoners van onze wijk om tafel gaan zitten om het Hofke toekomstbestendig te maken. Middels een enquête zullen alle inwoners uit de wijk gevraagd worden mee te denken over het ‘Hofke 2.0’.

Dat houdt in dat er nieuwe bestuursleden worden gezocht, maar er wordt ook geïnventariseerd of het mogelijk is om een ‘strategische denktank’ te creëren. De wijkraad denkt na over een opzet waarbij voor het Hofke van Marijke diverse commissies worden opgericht, zoals een activiteitencommissie, een marketingcommissie, een vastgoed advies commissie enzovoort. Door taken te verdelen worden de lasten voor nieuwe bestuursleden ook minder zwaar en wordt het Hofke nog meer dan nu van de wijkbewoners.

Wijkbewoners en andere belangstellende kunnen voor meer informatie, en om zich aan te melden voor een functie in het bestuur of in een commissie, terecht op de website van de wijkraad.

Foto: Dwalend door Brabant

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen