16.4 C
donderdag 2 mei 2024
Home- ZeilbergWinnende darters bekend van eerste Noord-Brabant Open in Den Draai Zeilberg

Winnende darters bekend van eerste Noord-Brabant Open in Den Draai Zeilberg

Topdarters uit onder meer Nederland en België kwamen dit weekend samen in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai in Deurne-Zeilberg voor de eerste editie van het Noord-Brabant Open. Er werd gespeeld in verschillende categorieën. Het darttoernooi had ook een primeur; voor de eerste keer werd er ook gespeeld in de categorie G-Darts voor deelnemers met een beperking.

Hierbij werd vrijdag de Belgische Werner Vanduffel kampioen. Hij won in de finale met 3-2 van Jeffrey Klomp uit Nederland. Op dezelfde dag werden ook de wedstrijden gespeeld voor de jeugd tot en met 17 jaar. Daarbij won Kendji Steinbach de finalewedstrijd overtuigend met 4-1 tegen Rico van de Ven.

Single- en koppeltoernooi
Hoogtepunt van het Noord-Brabant Open vond zaterdag plaats met op één dag een single- en koppeltoernooi. Het Heren singles startte om 11.00 uur, waarbij de Nederlandse Wesley Plaisier de finale ruimschoots won van Brian Raman uit België met 5-1. Bij de dames die een uur later startten, werd de Belgische Shana Van Nieuwenhoven eerste. Ze won met 5-2 van haar Nederlandse tegenstandster Lerena Rietbergen.

De wedstrijden voor koppels begonnen zaterdagavond om 19.00 uur. Na de kwart- en halve finales kon rond 23.15 uur de finale bij de dameskoppels van start met aan de ene kant de Tsjechische Anna Hlavova en Belgische Lindsay Smet en aan de andere kant hun Belgische tegenstandsters Shana Van Nieuwenhoven en Kathy Geeraerts. Hlavova en Smet wisten de eindstrijd te winnen met 4-0.

Bij de herenkoppels stonden Sam Coenders en Martijn Piree tegenover Brian Raman uit België en Cas Maessen uit Nederland. Na een spannende wedstrijd die tot in de nacht duurde, werd de finale met 4-3 gewonnen door het duo Coenders en Piree.

Het Brabantse darttoernooi werd dit jaar voor het eerst gehouden. In onze provincie werd er eerder al wel het Noord-Brabant Darts Championship gehouden. Het totale bedrag in de prijzenpot bij het Noord-Brabant Open bedroeg 2.300 euro.