5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneWK Bokkenollen en Limonollen in Griendtsveen

WK Bokkenollen en Limonollen in Griendtsveen

De Herfst is weer begonnen en de maand oktober staat voor de deur. Dit betekent voor het dorpje Griendtsveen en haar omgeving dat het WK Bokkenollen er aan komt.

Dit is een jaarlijks evenement op de eerste zaterdag na de eerste maandag van oktober. Op deze dag strijden 120 teams om de titel wereldkampioen Bokkenollen 2018. De teams bestaan uit twee lopers en een coach. In de wedstrijd leggen ze een spectaculair hindernissenparcours af met een dienblad met vier glazen en een flesje Bockbier. Er is ook een aparte competitie voor teams
bestaande uit drie dames. Dit is het zesde jaar dat deze extra competitie is toegevoegd aan het WK Bokkenollen. De teams moeten het parcours in een zo kort mogelijke tijd afleggen. De
hoeveelheid bockbier die mee terug gebracht wordt is mede bepalend in de strijd voor de eerste prijs.

Dit jaar is de 21e editie van het evenement. De organisatie wil blijven vernieuwen en daarom zijn er enkele nieuwe toevoegingen gedaan. Dit jaar is er een sfeervol aangekleed eetplein ingericht. Dit eetplein is overdekt en voorzien van mooie steigerhouten zitjes. Het assortiment is uitgebreid en vernieuwd voor zowel jong en oud. Hierdoor is er voor iedereen wel iets dat in de smaak valt. Voor de echte Bockbier liefhebbers is er een aparte bar ingericht waar men de keuze heeft uit vijf soorten Bockbier. Daarnaast worden er van alle teams een foto gemaakt bij de start. Hiervoor is een leuke fotobooth ingericht zodat iedereen een mooi aandenken heeft van hun deelname. De foto’s van de teams worden gepubliceerd op onze Facebook pagina.

Bokkenollen is een evenement dat volledig draait op vrijwilligers. De verenigingen uit Griendtsveen zorgen voor deze vrijwilligers. Op de dagen zijn er ruim 150 vrijwilligers per dag actief om dit evenement mogelijk te maken. Maar ook in het voortraject worden veel werkzaamheden verricht zoals de opbouw van het parcours, bedenken en testen van nieuwe hindernissen en plaatsen van reclamematerialen. Ieder jaar is het parcours anders samengesteld. Hiervoor rouleren oude en nieuwe hindernissen om het parcours vernieuwend te houden. Ook dit jaar heeft de parcourscommissie weer een aantal nieuwe en spectaculaire hindernissen bedacht. De teams moeten het parcours in een zo kort mogelijke tijd afleggen.

Om 11:45 uur zal het WK Bokkenollen officieel geopend worden en om klokslag 12:00 uur zal het eerste team starten voor de titel wereldkampioen Bokkenollen. Om 20:00 uur is de prijsuitreiking en wordt bekend gemaakt wie de nieuwe wereldkampioenen Bokkenollen 2018 zijn en aansluitend bouwen we weer een groots feest in de tent op het kanaal met de band “The Rousers” en “DJ TikTakTheo”. De toegang voor deze avond is gratis.

Als de volgende ochtend de bierdampen vervlogen zijn start op zondag 7 oktober om 12:00 uur het wereldkampioenschap Limonollen, waarbij de dienbladen met frisdrank gevuld zijn. Deze variant voor de aspirant Bokkenollers is voor de leeftijdsklassen vier t/m zes, zeven t/m negen, tien t/m twaalf en dertien t/m vijftien jaar.  Deze dag zijn er diverse leuke activiteiten voor de jonge bezoekers zoals schminken en een ballonnenclown. Na de wedstrijd is er live muziek van de jeugdband “The Golden Monkeys”.

De prijsuitreiking van het WK Limonollen is rond 17:00 uur waarna het evenement feestelijk wordt afgesloten met een toegift van de jeugdband.

Voor meer informatie en foto’s kun je kijken op de mediakanalen:

Website: www.bokkenollen.nl
Facebook: www.facebook.com/wkbokkenollen
Instagram: www.instagram.com/wkbokkenollen/

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen