18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneWord direct digisterker met cursus via bibliotheek

Word direct digisterker met cursus via bibliotheek

Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen.

Dat hebben we de afgelopen tijd bijvoorbeeld gemerkt bij de coronacrisis. Voor het maken van een vaccinatie- of testafspraak. En momenteel bij het aanmaken van de QR-code voor de CoronaCheck wordt er steeds meer vanuit gegaan dat de burger zelf digitaal vaardig is.

Bibliotheek
Iedereen die hierbij hulp wil, kan terecht in de Bibliotheek. Maar misschien wil je zelf ook leren hoe je dit soort zaken voortaan regelt via de computer, telefoon of tablet. De Bibliotheek Helmond-Peel biedt daarom de korte cursus ‘Digisterker’ aan. De cursus is gratis en voor iedereen, ook voor niet-leden van de bibliotheek.

Cursus Digisterker
Onderwerpen in de cursus zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld hulp bij Mijn toeslagen, MijnOverheid en het registreren van je keuze in het Donorregister en het aanmaken van de QR-code voor toegang bij horeca en evenementen. Na deze cursus kunnen de deelnemers zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, het ziekenhuis en Belastingdienst.

Najaar
De cursus Digisterker start dit najaar in alle locaties van bibliotheek Helmond-Peel, zoals donderdag 4 november om 10.00 uur in Bibliotheek Deurne. Het zijn steeds vier lessen van twee uur en de cursus is voor iedereen gratis te volgen. Docent Sonja Trapman: “Na afloop van de cursus geven deelnemers vaak aan dat ze zich een stuk zekerder voelen bij het gebruiken van de DigiD. Ze hebben geleerd waar je op moet letten om veilig je DigiD te gebruiken en dat geeft zelfvertrouwen. Dat gevoel willen wij graag meer mensen geven!”

Middelen
Heb je zelf een laptop of tablet computer? Dan kun je deze meenemen naar de cursus. Als je zelf geen computer kunt meebrengen, dan kun je er een van de bibliotheek gebruiken. Meer informatie en aanmelden via de website, of kom anders even langs in de bibliotheek. Bij de cursus hoort een praktisch werkboek dat je voor 10 euro kunt aanschaffen: dit is ook een fijn naslagwerk voor thuis.

Foto: bibliotheek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen