12.4 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneWTC van Deurnese Daan van der Steijn verhuist van Rotterdam naar Amsterdam

WTC van Deurnese Daan van der Steijn verhuist van Rotterdam naar Amsterdam

Het World Trade Center Memorial Project van Daan van der Steijn uit Deurne was tot zaterdag 22 februari te zien in het World Trade Center in Rotterdam en is nu verhuisd naar het World Trade Center in Amsterdam.

Tot 4 april 2020 zal het bouwwerk van Daan van der Steijn te zien zijn in de lobby van de H & I Toren van het World Trade Center Amsterdam. Van 3 januari tot 22 februari werd het in Rotterdam tentoongesteld en eind vorig jaar was het schaalmodel van Daan al te bewonderen in het Deurnese gemeentehuis.

Twin Towers

In 2016 toen Daan 14 jaar oud was, startte hij met op internet zoeken naar foto’s, informatie en werktekeningen van de originele bouw van de Twin Towers. Werktekeningen kon hij niet vinden maar wel een paar plattegronden van het complex, wat informatie en foto’s van de gebouwen. De torens zijn gemaakt van onder meer modelgips waar hij kleine blokjes van maakte die dienen als bouwstenen. In totaal heeft hij nu al meer dan 40.000 steentjes gebruikt voor de bouw van zijn torens. Verder gebruikte Daan materialen zoals hout, verf, plexiglas en lijm.

Amerikaanse Ambassade

Eind juli 2017, ruim 1 jaar later had Daan de Twin Towers klaar. Maar hij was nog niet helemaal tevreden omdat het hele complex van het World Trade Center eigenlijk uit 7 gebouwen bestond. Dus ging hij door met bouwen en zocht foto’s en informatie op over de andere bijgebouwen en het ‘WTC Shopping Mall’ dat ook bij het complex behoorde. Zijn creatie leverde veel positieve reacties op waaronder een bericht van de Amerikaanse Ambassade in Den Haag waarin zij hun waardering voor het model lieten blijken.

Lees ook: https://dmgdeurne.nl/deurnenaar-bouwt-world-trade-center-na

Foto: Daan van der Steijn

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen