12.9 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneZoektocht naar vermiste vrienden gaat door

Zoektocht naar vermiste vrienden gaat door

Het is precies een week geleden dat in de Brink gestart werd met zoeken naar de sinds 1974 vermiste vrienden Piet Hölskens en Hans Martens. De bedoeling was dat de werkzaamheden op vrijdag werden afgerond, maar het liep anders.

Op de eerste plek werd een staalkabel aangetroffen, plek twee bleek moeilijker vrij te maken dan vooraf voorzien was. Vandaag gaat het onderzoeksteam opnieuw aan de slag. Naar verwachting zal duidelijkheid over of de auto van de twee mannen zich daar bevindt niet lang op zich laten wachten.

Onderzoek afgerond
Als opnieuw niets gevonden wordt in de Brink, dan is het onderzoek naar de twee mannen voor de politie definitief afgerond. Het speurwerk is per definitie alleen gericht op de twee mannen en niet op mogelijke daders. Dat komt doordat de zaak inmiddels verjaard is.

Eens verjaard, blijft verjaard
Sinds 2006 is in de wet vastgelegd dat moorden die in Nederland gepleegd zijn niet meer kunnen verjaren. Maar dit geldt niet voor moorden die voor 1988 gepleegd zijn. Met andere woorden: zaken die al verjaard waren, blijven dit. Zo ook die van de twee vrienden uit Asten.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen