5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneZomerpret voor ieder kind

Zomerpret voor ieder kind

Binnenkort eindelijk zomervakantie. Zes weken lang geen school, met het hele gezin op vakantie, dagjes uit en veel leuke dingen doen met vriendjes en vriendinnetjes. Voor een op de negen kinderen is dit helaas anders, zij leven in armoede.

Zij gaan nergens heen, zelfs voor een dagje naar het zwembad is geen geld. De zomervakantie is voor hen eenzaam en lijkt een eeuwigheid te duren. En als de vakantie dan eindelijk voorbij is, is dat confronterend: want zij keren terug naar school zonder mooie zomerverhalen… Deze kinderen voelen zich alleen en buitengesloten.

Uit cijfers blijkt dat 71% van de kinderen die opgroeien in armoede, nooit op vakantie gaan en veel thuis zitten. ‘Ieder kind verdient een leuke zomervakantie!’ vindt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. ‘Met een Zomerpretpakket, een dagje uit of een korte vakantie, geven we die kinderen toch dat beetje plezier, wat zij zo hard kunnen gebruiken.’ Stichting Leergeld Deurne sluit zich daar volmondig bij aan en heeft de steun van Nationaal Fonds Kinderhulp ingeroepen.

Vorig jaar startte Kinderhulp met het uitdelen van Zomerpretpakketten aan kinderen die opgroeien in gezinnen met armoede. Een pakket boordevol leuke spullen: van zomerspeelgoed voor mooi én minder mooi weer tot kaartjes voor een heerlijk dagje uit (inclusief Openbaar Vervoer). Dit jaar willen Nationaal Fonds Kinderhulp 2.000 kinderen blij maken met dit pakket vol met zomeravonturen. Het pakket bestaat uit een mooie rugzak met onder andere een cool waterpistool, een voetbal, zwembril & badlaken, zonnebrand, stoepkrijt, spelletjes, leesvoer en een lekkere bakmix. En daar blijft het niet bij. Er zitten ook kaartjes inclusief vervoer in voor de dierentuin, de bioscoop en een pretpark. Aan alles is gedacht, met dank aan vele sponsoren en donateurs!

Stichting Leergeld Deurne is verblijd met 20 van deze prachtige pakketten. Om alle bij Leergeld bekende gezinnen een kans te geven is notaris Hannelie Jagtenberg, lid van het comité van aanbeveling, gevraagd om op een transparante en eerlijke manier 20 gezinsnummers te trekken uit het bestand van Leergeld Deurne.
Dinsdag 3 juli vindt deze trekking plaats op kantoor van Leergeld Deurne, onder toeziend oog van de vrijwillige kantoormedewerkers. Gezinnen worden door Leergeld Deurne op de hoogte gebracht of zij de gelukkigen zijn om in het bezit te komen van zo’n prachtig zomerpakket.
Naast dit zomerpakket maken inmiddels 88 kinderen gebruik van een door Leergeld aangeboden buitenbadzwemabonnement bij LACO Deurne en zullen binnenkort 110 schoolspullenpassen worden toegewezen voor de aankoop van de benodigde spullen bij het begin van het nieuwe schooljaar.

Bij Leergeld Deurne kun je aankloppen als de nood hoog gestegen is en de kinderen echt ondersteuning nodig hebben bij sport, cultuur, school en de dagelijkse gang van zaken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen