23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneZondag traditionele ATB tocht TWC de Wekkers

Zondag traditionele ATB tocht TWC de Wekkers

Op zondag 23 december vindt de ATB-tocht van TWC de Wekkers plaats. Traditiegetrouw wordt deze tocht gehouden op de laatste zondag voor kerstmis.

De organisatie is in handen van Tour- en Wieler Club (TWC) De Wekkers. De tocht is een NTFU erkende met als kwalificatie: “Extra goed geregeld”. Zo zijn er onder anderen Scan & go, douchegelegenheid en een bewaakte fietsenstalling beschikbaar. Alle routes zijn gepijld en vanaf 16 december 2018 op de homepage als GPX beschikbaar (www.gpsies.com).

Evenals in 2017 zijn start en finish op Sportpark Leeuwkensbroek, Kuilvenweg 9, 5752 RR te Deurne. Deelnemers kunnen inschrijven in de kantine en starten tussen 09.00 en 10.00 uur. Mountainbikers en cyclo-crossers kunnen kiezen voor een rit van 25, 45 of 65 kilometer. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 voor NTFU leden en € 5,00  voor niet NTFU leden.

De tocht voert over prachtige routes en uitdagende singletracks in de Bakelse bossen, de Bikkels, de Liesselse bossen en, voor de 25 km route, in het “eigen” Walsbergse bos. Er wordt zo veel als mogelijk gebruik gemaakt van bestaande voor ATB aangelegde paden en wegen. Daarmee wordt rekening gehouden met andere vormen van recreatie in de bossen. Het merendeel van de route is vrij gemaakt van bladeren en takken. Hiermee zijn niet alleen leden van TWC de Wekkers mee in de weer geweest maar ook andere wielerclubs uit de omgeving hebben flink gewerkt.

De pauzeplaatsen, waar de deelnemers worden voorzien van heerlijke versnaperingen, zijn voor de 45 en 65 kilometer in de accommodatie Scouting Rijpelberg.  Voor de 25 kilometer stelt Lopersgroep Deurne haar accommodatie in het Zandbos beschikbaar.

Als de weergoden enigszins gunstig gestemd zijn verwacht TWC de Wekkers wederom 800 of meer sportievelingen te verwelkomen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen