13.6 C
maandag 7 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- ZeilbergZSV in Son door SBC in slaap gesust; Zeilbergse ploeg verspeelt voorsprong...

ZSV in Son door SBC in slaap gesust; Zeilbergse ploeg verspeelt voorsprong tot twee keer toe (3-2)

Het begon allemaal prima voor de geelzwarten die waren afgereisd naar Son voor het duel met vv SBC. Het eerste kwartier was echt voor ZSV en de ploeg kwam verdiend op voorsprong. Misschien leek het te makkelijk te gaan, want de strijdlust leek af te nemen. Twee keer werd een voorsprong verspeeld en uiteindelijk, in de extra tijd, bleek zelfs een puntendeling niet haalbaar! De Zeilbergse ploeg moest genoegen nemen met 3-2 als eindstand op het scorebord.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Koen Kuunders keerde na zijn schorsing weer terug in het centrum van de verdediging en dat bracht meer voetbal met zich mee. De geelzwarten waren duidelijk de bovenliggende partij en al in de zesde minuut was het raak. Davy Althuizen werd vanaf links goed aangespeeld. Hij kapte zijn tegenstander vervolgens uit en schoot goed binnen: 0-1. Even later was er een mooi schot, na een prima aanval, van Joost Verberne.

Gelijkmaker
Na twintig minuten haalde Davy Althuizen vanaf zo’n twintig meter goed uit. De Sonse doelman zweefde de bal stijlvol uit de rechterbovenhoek. Vijf minuten later werd Joost Verberne op de punt van het strafschopgebied foutief gestopt. Hij nam de vrije trap zelf en zag zijn inzet bij de eerste paal gepareerd worden.

SBC speelde tien minuten voor rust een aanval goed uit en wist het tegen te scoren: 1-1. De thuisploeg had zich inmiddels goed herpakt en met nog vijf minuten op de klok in de eerste helft, ging het gelijk op. De rust werd bereikt met de 1-1 op het scorebord.

Meer opportunisme
In de tweede helft stond Dave Huisman voor Jordi van der Heijden aan de aftrap. Binnen vijf minuten na de aftrap werd Joost Verberne gevloerd binnen de zestien en hij benutte zelf de strafschop: 1-2! Na ruim een uur kwam Thijs Bouwmans voor de aangeslagen Joost Verberne. De thuisploeg speelde het laatste half uur met meer opportunisme en was op zoek naar de gelijkmaker. Na zeventig minuten maakte buitenspeler Tom Venner plaats voor middenvelder Remco Peggen. ZSV kende zo een defensievere samenstelling.

Een kwartier voor tijd werd een voorzet vanaf links door een drietal Sonse spelers gemist. Bij de tweede paal werd toch nog uitgehaald voor een bijna zeker doelpunt, maar toen zagen we Leon Thijs op zijn best; hij dook de inzet uit de linker beneden hoek. De scheidsrechter negeerde vijf minuten later een vlagsignaal van de assistant en het schot dat volgde, werd opnieuw gekeerd door Leon Thijs. Die vroeg vervolgens als aanvoerder om uitleg en ontving daarvoor geel.

Vol voor de winst
Thijs Bouwmans had amper een kwartier meegespeeld, toen hij geblesseerd vervangen moest worden door Tim van der Steijn. Met nog zeven minuten te spelen kwam de thuisploeg opnieuw langszij. Over links werd goed doorgezet en op de schuiver van dichtbij had Leon Thijs geen antwoord: 2-2. Twee minuten later kreeg Stan van Helmond een niet te missen kans, maar zijn beslissing om de doelman nog uit te kappen was niet de juiste.

De officiële speeltijd zat erop, maar het bleef bloedstollend spannend. Twee ploegen die vol voor de winst gingen en uiteindelijk was die er voor de thuisploeg. ZSV kreeg de bal na een hoekschop niet weg en uit een onoverzichtelijke situatie werd het leer binnengetrapt: 3-2.

ZSV zette nog een keer alles op alles en SBC deed er alles aan om de Zeilbergse tegenstander af te stoppen. Rick Leenders werd nog met vooruitgestoken noppen vol tegen de borst getrapt, met een direct rode kaart tot gevolg, maar daar had ZSV niets meer aan. De tijd zat erop en de punten bleven in Son. Daar had het lang niet naar uitgezien, maar een wedstrijd is pas afgelopen na het laatste fluitsignaal…