7.4 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- ZeilbergZSV kan voorzichtig weer naar boven kijken na overwinning op SSS’18 (3-0)

ZSV kan voorzichtig weer naar boven kijken na overwinning op SSS’18 (3-0)

Het heeft een hele tijd niet meegezeten voor ZSV. Met de smalle selectie waren de blessuregevallen niet meer op te vangen. Thijs Meulendijks bijvoorbeeld, moest veel te snel al minuten maken. Het herstel was nog niet optimaal, waardoor het uiteindelijk nog langer duurde voordat hij volledig hersteld was. Dat lijkt ook te gelden voor Maarten Kuunders en Dirk Verlijsdonk. Bijna gedwongen keerden ze (te) snel terug op het veld.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

Dat ze nodig zijn, bleek wel in de wedstrijd tegen SSS’18, maar negentig minuten bleek nog echt teveel gevraagd. Ze hielpen wel de zwaarbevochten drie punten over de streep te trekken. Een dure overwinning, die mooi op tijd komt. Het geeft, net als de terugkeer van een aantal sterkhouders, vertrouwen en dat minder dan een week voor de Kranenmortelderby!

Eerste doelgevaar
Een prima combinatie leverde na zes minuten de eerste mogelijkheid op voor de thuisploeg. Koen Kuunders schoot richting hoek, maar doelman Sjoerd Cornelissen kon er met zijn vingertoppen nog net aan. Aansluitend volgde nog een prima aanval van ZSV. De thuisploeg sneed er bij herhaling makkelijk doorheen, maar van afronden was nog geen sprake. Na ruim tien minuten was er het eerste doelgevaar voor de gasten. Doelman Leon Thijs liet zich echter niet verrassen.

Onhoudbaar
Na ruim een kwartier werd Maarten Kuunders in het strafschopgebied aangespeeld door Dirk Verlijsdonk. De aanvaller nam de bal met de borst mee en schoot vanuit de draai onhoudbaar binnen: 1-0!

Naast gekopt
Na een half uur plaatste Rick Wiersema de bal vanuit een hoekschop op het hoofd van Maarten Kuunders die net voorlangs knikte. Een minuut later werd een vrije trap door SSS’18 vanaf de middellijn voorgegeven. De bal werd vanaf links naast gekopt. Veel doelkansen waren er niet en zo bleef de 1-0 stand tot aan de rust op het bord.

Spectaculair
In de tweede helft ging ZSV van start zonder Davy Althuizen die in de kleedkamer was achtergebleven. Remco van den Akker was zijn vervanger. De rust was tien minuten voorbij, toen Thijs Meulendijks een hoekschop nam. De bal kwam bij hem terug, waarna de aanvaller zich slim het strafschopgebied in slalomde en inschoot. Doelman Cornelissen redde en Maarten Kuunders haalde de afgeslagen bal om. Spectaculair, maar net niet doeltreffend.

Links diep
Na bijna een uur spelen, liet Maarten Kuunders opnieuw zijn kracht zien: uit een hoekschop kopte hij de bal maar net over. In de 62e minuut werd Remco van den Akker prima over links diep gestuurd en heel bekeken boog hij de bal over de uitlopende doelman: 2-0! Met die stand werden de krachtsverhoudingen beter weergegeven. Nog voor de aftrap kwam Ward Veldpaus de moe gestreden en pas teruggekeerde Maarten Kuunders vervangen.

Vrije trap
Met minder dan een kwartier te spelen, werd een vrije trap voor SSS’18 voor het doel neergelegd. De kopbal werd tot hoekschop verwerkt door ZSV-goalie Leon Thijs. Met nog tien minuten op de klok werd Dirk Verlijsdonk, ook net terug van een blessure, vervangen door Daan Weerts. Zes minuten later kregen de gasten een vrije trap te nemen, een meter buiten het gebied. De bal verdween echter zonder gevaarlijk te zijn over het ZSV-doel.

Eigen doel
In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het Stan Venhuizen die de mooiste goal van de wedstrijd binnen kopte! Hij deed dat wel in eigen doel… 3-0! Daarmee was de eindstand bereikt, die vanzelfsprekend gekoesterd werd door de thuisploeg.

Komende zaterdag staat dan de Kranenmortelderby op het programma. Op paaszaterdag mag de ploeg van Ömer Kaya laten zien dat er vertrouwen is geput uit deze overwinning en uit de terugkeer van een aantal belangrijke spelers!