16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- ZeilbergZSV knokt maar kan geen punt pakken tegen RKSV Wittenhorst (2-3)

ZSV knokt maar kan geen punt pakken tegen RKSV Wittenhorst (2-3)

Nadat het tweede elftal van ZSV in Asten kampioen werd, probeerde het vaandelteam in eigen huis minstens een punt te pakken tegen RKSV Wittenhorst. Dat zou zeker niet makkelijk worden, want de Horstenaren zouden zich bij winst verzekerd weten van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

Theoretisch zou ZSV nog veroordeeld kunnen worden tot het spelen van de nacompetitie voor degradatie, maar dan zou Veritas een negatief doelsaldo van veertien weg moeten poetsen in het duel tegen Venlosche Boys en bovendien zou BSV Limburgia dan met 1-0 moeten winnen van Ster de Stein. Dat laatste gebeurde, het eerste niet… Het dunne draadje was dus toch wel stevig genoeg.

Vrije trap
Het begin was absoluut niet goed voor de geelzwarten. Na vijf minuten werd een (niet) bewuste terugspeelbal door doelman Leon Thijs opgepakt. De scheidsrechter besloot tot een indirecte vrije trap en deze werd simpel bij de tweede paal binnengeschoten: 0-1. Een minuut later werd op het middenveld een overtreding niet gezien door de scheidsrechter en opnieuw profiteerde Wittenhorst: 0-2! De mouwen moesten opgestroopt worden bij de thuisploeg.

0-3
Na een kwartier had de thuisploeg zich herpakt en drukte waar mogelijk. Een schot van Stan van Helmond caramboleerde via de doelman en enkele verdedigers het strafschopgebied weer uit. Waar ZSV dacht weer beter in de wedstrijd te komen, kreeg het in de 22e minuut opnieuw een tegenvaller te verwerken. Een mooie combinatie door het midden leverde opnieuw een doelpunt op voor de gasten: 0-3.

Mooie aanval
Vijf minuten later keerde het tij. Maarten Kuunders, bezig aan zijn laatste duel voor ZSV, werd diep gestuurd en binnen de zestien gevloerd. De penalty werd genomen en benut door Maarten Kuunders zelf: 1-3! Tien minuten later leek het nog beter te worden, toen er een mooie aanval op de mat gelegd werd door de thuisploeg. Uit de draai werd de bal door Maarten Kuunders ingeschoten, maar zijn inzet miste kracht. In de 42e minuut werd Stan van Helmond diep gestuurd en met zijn snelheid was hij niet meer te achterhalen. Het vlagsignaal van de assistent werd door de scheidsrechter genegeerd, tot frustratie van de oranjezwarten en de ZSV-aanvaller rondde goed af: 2-3! Dat was ook de ruststand.

Inrukken
Direct na rust was er een mooie combinatie van ZSV, maar de afronding bleef uit. Tien minuten later was opnieuw Maarten Kuunders met een prachtige omhaal dichtbij de 3-3. Een handvol hoekschoppen voor de thuisploeg leidde niet tot een treffer. De druk van de thuisploeg werd alsmaar groter, maar dat bood ook ruimte voor de tegenstander en op het uur moest Rick Leenders ten koste van een kaart corrigeren. Vijf minuten later deed hij dat nog een keer en dat betekende inrukken.

Twee keer geel
Het spelbeeld liet vervolgens niet zien dat ZSV het met een man minder moest doen. Er werd gestreden voor elf en ook de gasten moesten ten koste van twee gele prenten correctiewerk verrichten. Deze kaarten kwamen niet bij dezelfde speler terecht, dus het bovental bij de ploeg uit Horst bleef bestaan. Ook ZSV pakte nog twee keer geel; Dirk Verlijsdonk en Koen Kuunders kregen zo’n kaart voorgehouden, omdat ze hun beklag deden toen een speler van Wittenhorst de bal die al uit was, nog over de afrastering speelde.

Applauswissel
Met nog zeven minuten op de klok, kreeg Niek van den Berg ook nog speelminuten als vervanger van Dirk Verlijsdonk. Dat zouden de laatste speelminuten in het vaandelteam worden, want ook hij nam afscheid. Vijf minuten later was er dan de applauswissel voor Maarten Kuunders. De laatste minuut van de officiële tijd liep. De geelzwarten hadden alles gegeven, maar ze konden niet meer aan het verdiende punt komen.

Wittenhorst gaat de nacompetitie in voor promotie. ZSV plakt er in ieder geval nog een jaar aan vast in de eerste klasse! De afscheid nemende coach Ömer Kaya mag dat bijschrijven op zijn palmares!

Dit wedstrijdverslag is geschreven door gastschrijver Martien van Rijt

Foto: Twitter ZSV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen