13.5 C
maandag 21 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- ZeilbergZSV mag zich na matige wedstrijd tegen Avanti ’31 in de handen...

ZSV mag zich na matige wedstrijd tegen Avanti ’31 in de handen wrijven met puntendeling (2-2)

Na een van ZSV-zijde geen geweldige wedstrijd, mochten de geelzwarten tevreden zijn met één punt. Al vroeg kwam het op voorsprong, maar dat leek opnieuw een verlammende uitwerking te hebben op de spelers van coach Ralf van den Heuvel. Uitzondering daarop vormde Rick Leenders, die onverzettelijk een onneembare hindernis bleek voor de tegenstander. Avanti ’31 wist in Schijndel meer spirit in de wedstrijd te gooien dan ZSV met als resultaat een eindstand van 2-2.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

De openingsfase was duidelijk voor de felle thuisploeg. De geelzwarten kwamen telkens wat te laat of maar net op tijd. De tweede bal was ook vaak voor Avanti’31. Toch kwam ZSV na ruim tien minuten al op voorsprong. Een hoekschop voor ZSV zorgde voor gevaar. De bal leek weggewerkt, maar kwam terug. Via, via kwam het leer voor de voeten van Remco Peggen, die hard binnen werkte: 0-1!

Snelle uitval
Na ruim een kwartier was er een verrassend schot richting de benedenhoek, dat doelman Leon Thijs noopte tot een prima reflex. Meer dan een hoekschop gaf hij niet weg en die leverde niets op. Na een half uur spelen was er een snelle uitval van ZSV over vier schijven. Tom Venner had te veel acties in gedachten, waar hij direct uit had moeten halen.

De hoekschop die volgde, leverde opnieuw gevaar op, daar volgden er nog twee van! Een minuut of acht voor rust werd een vrije trap van Roel Kappen van richting veranderd, waardoor Leon Thijs verrast werd. De bal viel via de onderkant van de lat binnen: 1-1. Op slag van rust leverde een ongelukkige, maar harde overtreding op Davy Althuizen een gele kaart op voor Justin Heukers. Daarmee werd de rust bereikt.

Wissels
Tien minuten na rust werd de bal uit een vrije trap van grote afstand in een keer op doel gepegeld. Leon Thijs had er goed het oog in en verwerkte die tot hoekschop. Het liep niet meer bij ZSV en de staf probeerde na ruim een uur met wissels nieuwe impulsen aan het elftal te geven. Joost Verberne en Remco Peggen maakten plaats voor Jordi van der Heijden en Koen Janssen. Amper drie minuten later scoorde de thuisploeg geheel onnodig. Achterin keken twee verdedigers naar elkaar, waardoor de Avanti-aanvaller vrij baan kreeg. Hij schoot prima binnen: 2-1.

Het spel van ZSV zakte met nog een kwartier te gaan, weg naar een bedenkelijk niveau. Rick Leenders vormde de uitzondering daarop. Met nog tien minuten te spelen, kwamen Remco Kuijpers en Daan Matheij voor Tom Venner en Luc Matheij. Daan Matheij stond dus nog maar koud in het veld toen hij de 2-2 binnenschoot na een voorzet van Koen Kuunders! Direct daarna werd Koen Janssen op links weggestuurd en zijn inzet werd nog net tot hoekschop verwerkt.

Accu leeg
Het spelbeeld leek plotseling compleet omgegooid! Avanti’31 leek de accu leeg te hebben en ZSV rook de winst. Met nog twee minuten op de klok werd Davy Althuizen goed aangespeeld en uit de draai schoot hij op doel. De doelman moest zich tot het uiterste strekken om redding te kunnen brengen.

In de laatste minuut was daar plotseling toch weer de thuisploeg. Oprechts werd de buitenspeler goed aangespeeld en hij liet een kanonskogel los. Leon Thijs wist het projectiel tot hoekschop te verwerken. Een minuut later was er nog een terechte gele kaart voor Thijs Meulendijks die op het middenveld een aanval probeerde onschadelijk te maken. Toen klonk het fluitsignaal en op het scorebord stond de eindstand te lezen: 2-2.

Meer dan een punt verdienden de geelzwarten eigenlijk ook niet, dus de weg terug naar Zeilberg zal niet in mineurstemming zijn verlopen. Zondag wacht voor ZSV de bekerwedstrijd in Vinkel tegen EVVC.