9 C
zaterdag 27 april 2024
Home- ZeilbergZSV pakt na twee duels koppositie in tweede klasse D

ZSV pakt na twee duels koppositie in tweede klasse D

Na een zwaarbevochte overwinning hebben de geelzwarten van Johan Vullings de koppositie in de tweede klasse D helemaal voor zichzelf. De concurrentie liet punten liggen en met tien man wist ZSV overeind te blijven tegen een hevig tegenstribbelend Bladella. Met tien man moest de thuisploeg een 2-0 voorsprong verdedigen en hoewel Bladella de aansluitingstreffer wist te scoren, lukte het doelman Leon Thijs en zijn ploeggenoten verder niets weg te geven. Eindstand 2-1.

Wedstrijdverslag door: Martien van Rijt

De thuisploeg kwam fel uit de startblokken met al in de tweede minuut de eerste doelpoging. Het gekraakte schot was niet moeilijk voor de Bladelse doelman. Een minuut later waren de gasten gevaarlijk en deze opening beloofde veel! Na vijf minuten kreeg de thuisploeg een hoekschop te nemen. De bal kwam bij Dave Huisman terecht, die direct uithaalde, maar het doel op een half metertje miste.

Geel
Na bijna een kwartier voetballen, was er een schietkans voor Koen Kuunders, maar zijn draaibal miste de kracht om gevaarlijk te kunnen worden. Een minuut later pakte Stijn Wouters ter hoogte van de middenlijn zijn tegenstander vast met geel als gevolg. Bij die ene kaart zou het deze wedstrijd echter zeker niet blijven. Tot enkele minuten voor rust had de scheidsrechter van dienst alles prima onder controle, maar op dat moment veranderde het.

In de twintigste minuut kreeg doelman Thijs vanaf links een schot te verwerken en dat ging hem goed af. Met twee handen weerde hij de inzet af. De gasten wisten onder de druk van ZSV uit te komen en namen het initiatief zelfs wat over. Na een half uur deed de thuisploeg echter weer van zich spreken. Het legde een goede aanval over rechts op de mat, maar de voorzet van Tim van der Steijn was zo hard dat Stan van Helmond net te laat kwam en de bal niet kon toucheren. Even later draaide vanaf de zijlijn een voorzet maar net voorlangs. ZSV-goalie Leon Thijs had er goed het oog in.

Koen Kuunders
Met nog zeven minuten te spelen in de eerste helft, snelde Rick Leenders het strafschopgebied in en hij werd gevloerd. Een strafschop was het logische gevolg. Koen Kuunders posteerde zich achter de bal en plaatste vanaf de stip beheerst binnen: 1-0! Amper een minuut later was het 2-0! Opnieuw Koen Kuunders scoorde, nadat hij de bal toegespeeld kreeg door een tegenstander. Bekeken schoof Kuunders binnen.

In de extra tijd van de eerste helft gingen Rick Leenders en zijn tegenstander in een sprint voor de bal tegen de grond. De scheidsrechter oordeelde dat de ZSV-verdediger de overtreding maakte en gaf Rick geel. Met gevolgen… Even later deed zich het onvervalste duw- en trekwerk voor en dat werd allemaal teveel voor de scheidsrechter. Het zou echter de opmaat naar veel meer negativiteit blijken te zijn in de tweede helft!

De ploeg van coach Johan Vullings mocht met een fijn gevoel naar de thee. En kwam met vertrouwen terug voor de tweede helft. Het duurde dan ook lang voordat er gevaar voor de doelen te noteren viel. Bladella nam steeds meer risico en bood daarmee ruimte aan de thuisploeg. De geelzwarten konden niet profiteren en richtten zich op het overeind houden van de voorsprong. De gasten werden dan ook niet gevaarlijk.

Rood
Na ruim een uur werd een op het oog ongevaarlijk schot getoucheerd en daarmee dreigend. Meer dan een hoekschop werd het echter niet voor de gasten. Toen ging het allemaal erg snel. Bladelnaar Giel van Hoof kegelde zijn tegenstander met geweld overhoop en dat leverde ‘slechts’ geel op, waar een andere kleur zeker niet misstaan zou hebben. Rick Leenders nam vervolgens de vrije trap te snel, want zijn tegenstander had nog geen afstand genomen. Daarmee pakte hij zijn tweede gele kaart en daarmee rood!

Bladella kwam in overtal te staan. De gefrustreerde Tim van der Steijn pakte ook nog geel. In ondertal moest de thuisploeg de voorsprong over de streep zien te krijgen. De scheidsrechter floot in eerste instantie een sterke wedstrijd, maar hij bleek niet opgewassen tegen het duwen, trekken, zuigen en praten. Dat laatste vooral vanuit de dugout van de gasten. Coach Viscaal trok alles uit de kast om de scheidsrechter te beïnvloeden, maar ook zijn evenknie hield zich niet rustig.

2-1
Inmiddels was Mathieu van de Mortel gekomen voor Stan van Helmond. Na iets meer dan een uur spelen, kregen de gasten waar ze voor streden. Er werd gescoord en op het scorebord verscheen de 2-1. Direct na het doelpunt werd de bal niet vrijgegeven door de afweer van ZSV, wat leidde tot geel voor Ruud van der Vrande en voor Leon Thijs. Dom, maar gezien het ondertal waarin gestreden werd wel te begrijpen.

Met nog zo’n minuut of tien op de klok, werd Tim van der Steijn vervangen door Luuk Engels. In de hectische slotfase was er nog geel voor Mathieu van de Mortel wegens aanmerkingen op de leiding. Remco Peggen kwam nog voor de leeg gestreden Thijs Meulendijks. In de alles of niets-poging van de gasten, werd ook ruimte gelaten voor de thuisploeg. Met nog vijf minuten te gaan, belandde een bal van afstand op de lat boven Leon Thijs. Uit de tegenstoot trof Koen Kuunders bijna doel.

Bibberen
Ten koste van twee hoekschoppen hield Leon Thijs zijn doel nog altijd schoon genoeg voor drie punten, maar het was bibberen! In de laatste minuut van de officiële speeltijd pakte Zem van Sambeeck geel na een overtreding op Jordi van der Heijden. Het was vervolgens overleven voor ZSV en dat lukte ook met tien! ZSV won met 2-1 van Bladella toen de scheidsrechter na 98 minuten een eind maakte aan het enerverende duel.

Volgende week gaan de geelzwarten proberen hun leidende positie in de tweede klasse te behouden in en tegen Heeze.